Actuala clasă politică a distrus această ţară şi trebuie să plece

Actuala clasă politică a distrus această ţară şi trebuie să plece

Actuala clasă politică a distrus ţara şi nu mai are dreptul moral să rămână la guvernare. Declaraţia a fost făcută de către fostul ministru al economie, Alexandru Muravschi, viceprim-ministru în Guvernul Sturza, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Actuala clasă politică ar trebui să dea dovadă de puţin bun simţ şi să plece benevol. Au distrus tot ce mai rămăsese. Nu trebuie să ne fie frică de anticipate, căci nu poate fi o situaţie mai rea decât aceasta. Au făcut greşeli enorme şi trebuie să le recunoască. Unica soluţie este ca această clasă politică să fie înlocuită”, a precizat Muravschi.

Potrivit lui Muravschi, Republica Moldova are rezultate slabe în implementarea reformelor pentru că în posturile cheie sunt promovate persoane nepregătite. „Este ştiut că omul învaţă pe parcursul vieţii, că experienţa vine cu anii. Dar nici să fie promovaţi miniştri neprofesionişti nu este corect. Nu trebuie ca cineva să ajungă ministru şi să înceapă să înveţe. De aceia ţara nu progresează. În loc să vină oameni pregătiţi, sunt promovate persoane după criterii politice, apropiaţi ai liderilor politici”, a adăugat fostul ministru.

În opinia fostului oficial, ar trebui ca la principalele funcţii publice să existe întotdeauna candidaţi de rezervă. „Acest lucru există în practica ţărilor dezvoltate. Acolo nu se aşteaptă luni întregi dacă un funcţionar demisionează dintr-o funcţie cheie. Dar la noi parcă nu mai există alţi oameni după ce un funcţionar pleacă. Cum s-a întâmplat în cazul demisiei lui Drăgăuţanu. Sunt trei luni, dar încă n-a putut fi găsit un candidat pentru funcţia de guvernator al BNM”, a opinat Muravschi.

 

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *