Alegerile anticipate sunt inevitabile

Alegerile anticipate sunt inevitabile

Formare unei alianţe de guvernare pro-europene de către actuala clasă politică este puţin probabilă, iar alegerile anticipate sunt inevitabile. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune “TV 7”, transmite IPN.

Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă politică „Politicon”, consideră că şansele de a forma o coaliţie pro-europeană de către partidele din Parlament s-au epuizat. „Cred că partidele ar trebui să renunţe la ideea resuscitării unui cadavru şi să plece. Avem nevoie de partide cu adevărat pro-europene pentru depăşirea crizei politice”, a spus analistul.

Analistul politic Oazu Nantoi este de părerea că principalul vinovat de criza politică ar fi PDM, care urmăreşte reglări de conturi cu PLDM. „Partidul Democrat nu doreşte altceva decât distrugerea definitivă a PLDM, ca această formaţiune să nu mai ajungă niciodată la guvernare. În asemenea condiţie este clară imposibilitatea formării unei alianţe de guvernare”, a opinat Nantoi.

Jurnalistul Ion Terguţă explică comportamentul politicienilor prin inevitabilitatea alegerilor anticipate. „Politicienii nici nu doresc să se întâlnească şi să negocieze pentru că îşi dau seama că alegerile anticipate sunt inevitabile. Iar declaraţiile cu condiţii şi acuzaţii nu sunt altceva decât o pregătire pentru viitoarea campanie electorală”, a spus Terguţă.

http://www.ipn.md/ro/integrare-europeana/73058

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *