Alegerile anticipate vor schimba clasa politică moldovenească

Alegerile anticipate vor schimba clasa politică moldovenească

Alegerile anticipate, formarea unui guvern de centru-stânga şi denunţarea Acordului de asociere cu UE sunt priorităţile asupra cărora insistă preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.


„Noi nu vom face coaliţie cu nimeni, nu vom participa la formarea guvernului. Dacă şi vor reuşi să formeze un guvern, acesta nu va rezista mult. Nu există altă soluţie decât alegerile anticipate. Partidele de la guvernare nu au făcut nimic pentru popor. Cu ei nu se poate de ajuns la un numitor comun. Toţi se întrec între ei cine e mai mare şi mai tare. PLDM condiţionează participarea la negocieri cu eliberarea lui Vlad Filat, PDM se bucură că controlează statul, PL-ului îi este indiferent, doar să li se dea câteva ministere, iar comuniştii sunt gata să sară în orice barcă”, a precizat Dodon.

Igor Dodon este convins că alegerile anticipate vor avea loc, iar în urma lor va fi instaurată o guvernare de centru-stânga. „După alegerile anticipate vom putea forma o majoritate de centru-stânga şi o guvernare pro-Moldova. În urma alegerilor anticipate la guvernare ar putea să vină partide noi. Alegerile anticipate vor schimba clasa politică moldovenească”, a declarat liderul socialist.

Referindu-se la Acordul de Asociere cu UE, Dodon s-a pronunţat pentru denunţarea documentului, însă a spus că optează pentru menţinerea regimului liberalizat de vize. „Noi suntem împotriva Acordului de Asociere cu UE. Documentul trebuie denunţat, pentru că ne distruge economia şi valorile noastre naţionale. Regimul liberalizat de vize trebuie să rămână pentru ca oamenii să poată călători liber şi să nu fie impuşi să-şi facă cetăţenie română pentru aceasta”, a pus preşedintele PSRM.

Igor Dodon a dat asigurări că protestele socialiştilor vor continua până va fi demis şeful statului şi va fi dizolvat Parlamentul. „Noi am obţinut câte ceva în urma protestelor, şi-a dat demisia guvernatorul BNM şi Filat a ajuns la puşcărie. S-au cheltuit până la 400 mii de lei până acuma. Nu este atât de simplu să menţii căldura în corturi, ordinea publică. Suntem susţinuţi cu donaţii”, a comunicat fruntaşul socialist.

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *