Alexandru Jizdan:Trebuie să depolitizăm poliţia

Alexandru Jizdan:Trebuie să depolitizăm poliţia

Depolitizarea şi reabilitarea poliţiei reprezintă priorităţile pentru noul ministru de Interne, Alexandru Jizdan. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către acesta în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

„În timp ce se declara că la Ministerul de Interne se implementează reforme, a avut loc o imixtiune a politicului. Din sistem au fost eliminaţi profesionişti şi angajate persoane pe criterii politice. Vrem să depolitizăm instituţia. Nu am nicio presiune politică la capitolul cadre. Voi fi foarte atent asupra capacităţilor persoanelor ”, a declarat Jizdan.

Alexandru Jizdan vede reabilitarea imaginii poliţiei printr-un dialog cu populaţia şi schimbarea mentalităţii poliţistului. „Trebuie să schimbăm mentalitatea poliţistului pentru a oferi servicii de calitate societății. Voi considera că am avut succes dacă cetățenii își vor schimba atitudinea faţă de MAI. Aşteptăm ca populația să fie mai receptivă la toate problemele. Atunci când lumea va raporta despre infracţiunile pe care le cunoaşte, va fi mai ușor de asigurat securitatea”, a spus Jizdan.

Ministrul de Interne a recunoscut în cadrul emisiunii că în poliţie există multă corupţie. „În poliţie există corupţie şi trebuie să recunoaştem şi să vorbim societăţii despre acest lucru. Dacă nu recunoaştem deschis existenţa corupţiei, înseamnă că nu vrem să combatem fenomenul. Dar am declarat toleranţă zero corupţiei. Cazul de corupţie de la Centrul Unic de Monitorizare a arătat că nu toţi poliţiştii înţeleg necesitatea luptei cu corupţia în rândurile lor”, a adăugat Jizdan.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *