AMBASADORUL MOLDOVEI ÎN RUSIA NEAGĂ ACUZAŢIILE PREŞEDINTELUI CONGRESULUI DIASPOREI MOLDOVENEŞTI

AMBASADORUL MOLDOVEI ÎN RUSIA NEAGĂ ACUZAŢIILE PREŞEDINTELUI CONGRESULUI DIASPOREI MOLDOVENEŞTI

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Moldovei în Rusia, Dumitru Braghiş, neagă acuzaţiile aduse la adresa sa de preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti în Rusia, Alexandr Kalinin. Într-un interviu la telefon Braghiş a numit aceste acuzaţii „inventate”.

„Această problemă a apărut imediat ce domnul Kalinin a cerut Ambasadei să-i fie acordat gratis pe teritoriul Ambasadei un spaţiu cu suprafaţa de 65 m.p. După ce a refuzat să achite arenda, Ambasada l-a rugat să elibereze încăperea”, a spus Ambasadorul.

Braghiş a subliniat că nu-i este frică de verificări, ba chiar insistă ca pe lângă procuratură, la care se adresează liderul congresului, verificări să fie efectuate şi de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, precum şi Curtea de Conturi a RM.

„Rezultat al verificărilor ar trebuie să devină lipsirea domnului Kalinin de cardul diplomatic şi plăcuţelor diplomatice la automobile, pe care le foloseşte fără temeiuri legale”, a spus pentru „INFOTAG” Excelenţa Sa.

Preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti în Rusia, Alexandr Kalinin, s-a adresat procurorului general al RM cu îndemnul de a verifica activitatea Ambasadorului în Rusia, Dumitru Braghiş, pentru a stabili motivul din care Ambasada RM din FR oferă spaţii în arendă agenţilor economici ruşi.

„Ce activitate desfăşoară contr-agenţii economici ai Rusiei pe teritoriul Ambasadei? Ce afacere dl Braghiş patronează la Ambasadă?”, a scris el procurorului Corneliu Gurin.

Mesajul mai conţine rugămintea de a „verifica activitatea reprezentantului oficial pe linia SIS în Rusia, dl Golic”.

„Desfăşoară el activitate comercială legală prin revinderea automobilelor diplomatice şi a indicat oare el veniturile din această activitate în declaraţia de venit pentru anul 2015”, a declarat Kalinin.

„INFOTAG” precizează: Acum câţiva ani în jurul Ambasadei Moldovei la Moscova a iscat un scandal. O parte din spaţiile clădirii de pe Podul Kuzneţk, din inima Moscovei, erau dat în arendă companiilor înregistrate de afaceristul controversat Ilan Şor. De asemenea, jurnaliştii au aflat că Şor şi soţia sa, interpreta Jasmin, foloseau la Moscova câteva automobile clasa lux cu plăcuţe de înmatriculare ale Ambasadei. Mandatul Ambasadorului Dumitru Braghiş a început abia în decembrie 2015.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *