Ce urmează? Urmează Plahotniuc!

Ce urmează? Urmează Plahotniuc!

Aşadar, un premier a fost demis pentru că nu i-a răspuns la telefon lui Plahotniuc. Decizia de demitere a acestui premier a fost luată nu altundeva decât în hotelul lui Plahotniuc, acolo unde cei care chipurile sunt lideri ai Partidului Democrat s-au reunit în cadrul şedinţei Biroului Executiv.

Adică după ce Plahotniuc s-a eliberat de „povara” funcţiei de prim-vicepreşedinte de partid şi chiar de membru, şi-a convocat slugile la unul dintre hotelurile sale şi acolo a decis. Practic Plahotniuc şi-a făcut o favoare renunţând la funcţia sa politică. Pentru ce să mai păstreze aparenţele şi să se care până la sediul PD-ului, dacă poate să-şi convoace toţi lacheii la unul dintre birourile sale?

În ritmul ăsta n-ar mai mira pe nimeni dacă nu peste mult timp Parlamentul s-ar convoca la Nobil, iar Preşedinţia ar avea sediul direct la GBC. Oricum, votul privind CNA-ul, demiterea Guvernului, dar şi salvarea lui Chetraru de către Timofti, demonstrează cu vârf şi îndesat ceea ce tot spun câţiva oameni de ani buni – în Moldova Plahotniuc decide.

Platforma DA şi protestatarii, singura problemă pe care Plahotniuc trebuie s-o mai rezolve

După ce l-a distrus pe Filat, a scăpat de un Streleţ incomod, l-a pus cu botul pe labe pe Usatîi şi demonstrează că-l controlează suficient de mult pe Dodon, singura problemă care i-a mai rămas criminalului nr.1 al Moldovei este Platforma DA şi mişcarea protestatară.

Asta e marea durere a oligarhului, deoarece aceste proteste sincere, curate, proeuropene, l-au făcut pe acesta să se dezgolească în toată hâdoşenia sa, să-şi pună la bătaie toate atuurile, să-şi dezvăluie toate sculele.

Acum toate acestea vor fi îndreptate cu o forţă şi mai mare spre această Platformă, care i-a tăiat multe dintre poftele sale. Să nu uităm că jocurile făcute de Plahotniuc la începutul anului 2015 erau menite să-l aducă anul viitor în postura de preşedinte. Acum acest vis s-a spulberat de-a dreptul.

Sunt sigur că nici măcar Parlamentul nu-l va mai pupa vreodată acest Pablo Emilio Escobar Gaviria de Moldova.

Cum însă este un tip răzbunător şi crede că va putea controla Moldova mai departe din umbră, trebuie să ne aşteptăm că îşi va îndrepta tot tirul spre singurii oameni ce-l mai incomodează. Deja nivelul denigrărilor la adresa protestatarilor a atins cote de un absurd pe care eu nu-l credeam posibil nici măcar din partea celor mai jegoase slugi din presa sa.

Pe de altă parte, ţuţii şi damirii săi filează la tot colţul liderii protestatarilor şi nu ezită chiar să-i sfideze şi ameninţe. Au existat mai multe astfel de cazuri în ultima perioadă şi ele cu siguranţă se vor înteţi.

Odată distrus PLDM-ul, un alt scop al său este neadmiterea unei forţe proeuropene veritabile, care să atragă acest segment de electorat care încă poate fi predominant în Republica Moldova atunci când va vedea în faţă o variantă viabilă. De asta va face tot posibilul să-l crească şi să-l împingă în faţă pe Leancă, cel mai la îndemână premier pe care l-a avut de când este el important în Moldova.

Urmează Plahotniuc

Totuşi, cu toate sforţările sale, logica lucrurilor rămâne aceeaşi pe care o preconizam încă de la primele proteste de amploare din acest an. Furia poporului nu mai poate fi stăvilită.

Da, ea poate fi atenuată prin aruncarea a tot felul de momeli de genul lui Usatîi pe stânga sau Leancă pe dreapta. Se poate încerca chiar şi cu instalarea acestui Leancă în funcţia de premier. Doar că, chiar şi aşa, lucrurile au intrat pe un făgaş de pe care ele cu greu mai pot fi oprite.

Doar o apatie a cetăţenilor mai poate opri derularea evenimentelor care într-un final vor duce la eliminarea marelui rău. Însă la câte s-au făcut până acum, zău că ar fi păcat să mai fie amânat deznodământul.

De aia le răspund aşa tuturor celor care mă întreabă, în ultimele zile, ce urmează: Urmează Plahotniuc!

http://totul.md/ro/newsitem/906768.html

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *