CEC cheamă primăria lui Chirtoacă să respecte legislaţia

CEC cheamă primăria lui Chirtoacă să respecte legislaţia

Comisia Electorală Centrală a chemat administraţia municipiului Chişinău, condusă de vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă să respecte legislaţia şi să nu admită imixtiuni în difuzarea publicităţii electorale a concurenţilor la scrutinul local din 14 iunie.

CEC a examinat vineri, 22 mai, solicitarea partidului „Casa noastră — Moldova” care a contestat decizia Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău, după ce acesta a refuzat să se implice şi să anuleze refuzul primăriei de a aviza publicitatea electorală a partidului condus de Grigore Petrenco.

Astfel, potrivit reprezentanţilor partidului „Casa noastră — Moldova” la CEC, autorităţile electorale au declarat că decizia Primăriei de a refuza amplasarea publicităţii electorale stradale a formaţiunii CNM nu corespunde normelor legale şi au chemat administraţia să respecte legislaţia în vigoare.

Amintim că la 13 mai curent, Primăria Chişinău condusă de vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a refuzat amplasarea publicităţii electorale exterioare propuse de PP „Casa Noastră — Moldova”, concurent electoral la alegerile locale din 14 iunie 2015. Motivul fiind conţinutul ofensator al sloganelor.

Afişajul electoral propus de partidul „Casa noastră — Moldova” prevede un slogan electoral expus în trei variante: „Va fi mai bine! Fără Chirtoacă!”, „Va fi mai bine! Fără Plahotniuc!” şi „Va fi mai bine! Fără Filat!”. Potrivit preşedintelui formaţiunii, Grigore Petrenco, afişajul electoral nu conţine nici o insultă sau ofensă, „doar dacă primăria este de părere că cuvintele „Chirtoacă” sau „Plahotniuc” sunt ofensatoare”.

Decizia primăriei, prin care partidului „Casa noastră — Moldova” i se refuză dreptul de amplasare a publicităţii electorale stradale pe teritoriul capitalei a fost contestată săptămâna trecută la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, care însă a decis să nu se implice şi să-şi paseze responsabilitatea.

Totodată, partidul „Casa noastră – Moldova” a atacat decizia primăriei în instanţa de judecată, care examinează dosarul vineri, 22 mai.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *