Cine îi dezbina pe Renato Usatîi și Igor Dodon?

Cine îi dezbina pe Renato Usatîi și Igor Dodon?

Liderul PSRM, Igor Dodon, a dat de înțeles că relația sa nu întotdeauna luminoasă cu liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, este influențată negativ de „provocările” din partea ziariștilor și a mass-media prooccidentale şi proromâneşti.

Într-un interviu publicat miercuri în „Moldova Suverană”, Dodon declară, referindu-se la relația sa cu Usatîi, că „trebuie să dăm dovadă de înţelepciune şi să nu cădem pradă provocărilor din partea ziariştilor şi mass-media pro-occidentale şi pro-româneşti”.

Potrivit lui Dodon, atât PSRM, cât și partidul lui Renato Usatîi urmăresc un singur scop comun – alegerile parlamentare anticipate, iată de ce aceștia doi ar fi, în perspectivă „parteneri potențiali”.

„Nu avem dreptul să spulberăm ultima speranţă a poporului moldovenesc la relansarea situaţiei. Orice interpretări ale unor oarecare declaraţii şi tentative de a crea confruntare între cele două partide sînt în avantajul partidelor şi păpuşarilor de dreapta. Propun să ne concentrăm toate eforturile şi energia pe lupta cu guvernarea eurounionistă”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că relația dintre cei doi lideri cu viziuni aparent identice nu a fost întodeauna prietenească. După alegerile locale generale din iunie 2015, Renato Usatîi i-a acuzat pe socialiști de fariseism, numindu-i „curcani”, astfel învinuind PSRM de lipsă de verticalitate pentru coalizarea în teritoriu cu partidele proeuropene. Acum câteva zile, chiar înainte de a fi intervievat de „Moldova Suverană”, Dodon a anunțat că nu va mai face parteneriat cu Renato Usatîi, după ce acesta din urmă a declarat în cadrul unei emisiuni că socialiștii nu sunt decât o opoziție controlată.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *