Cine v-a permis sa arborati drapelele NATO in Parlamentul RM?

Cine v-a permis sa arborati drapelele NATO in Parlamentul RM?

Despre aceasta deputatul Partidului Socialiștilor din Parlamentul RM Vlad Bătrîncea l-a întrebat pe speakerul Andrian Candu în cadrul ședinței plenare de astăzi, relatează Actualități.md.

Potrivit deputatului, faptul că în organul legislativ al RM au fost arborate drapelele NATO reprezintă o sfidare a Constituției.

Cine a permis ca în sala de ședință a Parlamentului RM să fie instalate drapelele NATO? Este o încălcare gravă a Constituției RM este și o încălcare a bunului simț, în situația cînd noi deputații parlamentului trebuie să eliberăm sala pentru emisarii organizațiilor militare și paramilitare. Și fugăm să ne informați domnule președinte Candu, poate d-stră deja planificați participarea efectivului de stat a RM în careva acțiuni militare, care vor fi pașii următori? Cerem explicații în acest sens. În sărăcia la care ați adus voi cei de la guvernare populația mai vreți să participăm și în acțiuni militare? Este o sfidare o Constituției RM și solicităm explicații”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

La rîndul său speakerul parlamentului Andrian Candu a menționat că socialiștii vor primi toate explicațiile în formă scrisă.

Actualități.md amintește că săptămîna trecută nu au avut loc ședințele parlamentului întrucît în legislativul RM s-a desfășurat cel de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare NATO.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *