CNA: PLDM este lider la capitolul infracţiuni de corupţie

CNA: PLDM este lider la capitolul infracţiuni de corupţie

Cei mai mulţi membri de partid implicaţi în infracţiuni de corupţie în 2014 şi nouă luni ale acestui an provin din PLDM. Pe locul doi este Partidul Democrat din Moldova, urmat de Partidul Liberal. Clasamentul a fost prezentat de către directorul CNA, Viorel Chetraru, în plenul Parlamentului.

Potrivit raportului CNA, în peste 40 la sută din infracţiunile de corupţie au fost implicaţi membri ai Partidului Liberal-Democrat. Democraţii figurează în aproximativ 30 la sută din infracţiuni de acest gen, iar liberalii — în puţin peste 27 la sută de infracţiuni de corupţie.

Conducerea PLDM consideră că formaţiunea a devenit o ţintă a CNA.

«Deseori, temeiurile care le sunt imputate, pentru iniţierea unei urmăriri penale, oficialilor noştri primari sau consilieri sunt atât de absurde că vin din zona ridicolului, dar asta e», a declarat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.

În replică, democratul Marian Lupu a spus că statisticile reflectă activitatea obiectivă a Centrului Naţional Anticorupţie şi faptul că lupta împotriva corupţiei nu are culoare politică.

«Acest grafic nu face decât să demonstreze că CNA în activitatea sa că se bazează pe fapte concrete, responsabilitate şi nicidecum pe criterii politice aşa cum mai multe forţe politice încearcă să prezinte lucrurile. Toţi cei care au încălcat legea, membri de partid, membri în organele de conducere ale partidului – ai călcat pe bec, ai încălcat legea, fii bun şi răspunde», a spus Lupu.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a comentat într-un mod ironic datele oferite de CNA.

«Cred că cei care au fost la noi cu dosare au trecut la partidele lor şi noi nu prea avem. La PLDM au trecut 21 şi la PD 19. Aşa că ei deja nu mai sunt ai noştri», a conchis Mihai Ghimpu.

Statisticile au fost prezentate de către directorul CNA, Viorel Chetraru, în contextul audierilor organizate în Parlament privind activitatea instituţiei în anul 2014 şi nouă luni ale acestui an.

 

SURSA: publika.md

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *