Comisarul European Johannes Hahn: Republica Moldova are nevoie de o resetare

Apreciez inițiativa dumneavoastră de a veni la Bruxelles pentru a discuta despre problemele țării. Republica Moldova are nevoie de o resetare, care ar fi un semn clar că politicienii de la Chișinău au înțelepciunea și determinarea să facă un pas în spate și să lase tînăra generație în față. Este timpul să vă rupeți de trecut și să se formeze o nouă echipă de elite.

Declarația a fost făcută astăzi de Comisarul European pentru extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn la întrevederea cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, aflat într-o vizită oficială de două zile la Bruxelles, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Înaltul oficial european a mai spus că este absolut important ca noul Guvern de la Chișinău să-și asume accelerarea reformelor și să „facă curățenie, fără limitări sau preferințe”. Totodată, Johannes Hahn a declarat că noul Guvern trebuie să fie parte a procesului de resetare, astfel încît să contribuie și la viitoarele alegeri ale Președintelui țării, care vor avea loc în martie anul viitor.

Comisarul European pentru extindere și politică de vecinătate a reiterat susținerea UE pentru Republica Moldova, precizînd că rezultatele pe care le așteaptă Uniunea Europeană de la Moldova sînt importante, în primul rînd, pentru cetățenii țării noastre.

La rîndul său, Andrian Candu a dat asigurări că Republica Moldova rămîne ferm angajată pe calea reformelor și integrării europene. „R. Moldova nu-și dorește să fie o țară generatoare de insecuritate în regiune. Prin fapte concrete vom demonstra că țara noastră merită și este capabilă să-și recapete întîietatea în cadrul Parteneriatului Estic”, a declarat Președintele Parlamentului.

La Bruxelles Președintele Parlamentului a mai avut astăzi o întrevedere cu conducerea Delegației UE la Comitetul parlamentar de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, europarlamentarii Andi Cristea și Michal Boni, în cadrul căreia au fost abordate chestiuni ce țin de deblocarea situației politice din R. Moldova, implementarea reformelor și agendei europene a țării noastre.

Europarlamentarul polonez, Michal Boni a menționat că Uniunea Europeană este de partea Republicii Moldova și așteaptă rezultate de la Chișinău, pentru discuțiile cu Comisia Europeană, care se află în prezent în proces de revizuire a Politicii de Vecinătate.

http://www.moldpres.md/news/2015/11/17/15007890

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *