Contingentul moldovenesc participă la exerciţii NATO în Ucraina

Contingentul moldovenesc participă la exerciţii NATO în Ucraina

Contingentul militar moldovenesc participă la exerciţiul НАТО Sea Breeze 2015, desfăşura în Ucraina în perioada 30 august-12 septembrie.

Potrivit agenţiei «Infotag», cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Ministerului Apărării al RM, pentru prima dată 102 militari ai Armatei Naţionale s-au prezentat la exerciţiu cu tehnică proprie. Este vorba despre 17 automobile, dintre care 14 Hummer-uri militare, oferite anul trecut de Guvernul american. Exerciţiul are loc la Centrul deВ instruire «Şirokii Lan» din regiunea Nicolaev, Moldova fiind reprezentată de soldaţi şi ofiţeri din brigada deВ infanterie motorizată «Dacia» şiВ Batalionul 22В de menţinere aВ păcii.

Scopul exerciţiului — «exersarea acţiunilor la desfăşurarea operaţiunii multinaţionale de securitate în regiune de criză». Acesta are drept obiectiv sporirea nivelului de încredere şi securitate în regiune, de a perfecţiona interoperabilitatea forţelor armate.

Potrivit presei ucrainene, în acest an exerciţiul este cel mai amplu din momentul lansării în 1997. La acesta participă circa 2,5 mii de militari din 12 ţări. Armata ucraineană a detaşat o mie de militari, nouă nave, opt avioane şi elicoptere, 10 bărci cu motor de patrulare a frontierei. Iar SUA a detaşat pentru Sea Breeze 2015 o mie de militari, cinci nave, două submarine, şase avioane şi elicoptere.

 

SURSA: Infotag

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *