CUM ŞI-AU PETRECUT WEEK-END-UL POLITICIENII DIN MOLDOVA

CUM ŞI-AU PETRECUT WEEK-END-UL POLITICIENII DIN MOLDOVA

A devenit deja o tradiţie ca politicienii din Moldova să-şi petreacă zilele de odihnă muncind. O dovadă în acest sens este şi precedentul week-end politic. Cel puţin, asta reiese din anunţurile pentru presă făcute de diferiţi politicieni.

Sîmbătă, Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-a convocat în şedinţă și a discutat atît situația politică din țară, cît și unele probleme organizatorice interne. În cadrul ședinței, membrii CPN au votat pentru extinderea conducerii politice a formaţiunii, fiind desemnaţi trei noi vicepreşedinţi: vicepremierul Octavian Calmîc va coordona Departamentul Economie, buget şi finanţe din cadrul partidului; ministrul Culturii, Monica Babuc va fi responsabilă de coordonarea a două departamente de specialitate ale partidului, cel pentru Educaţie, cultură, tineret şi sport şi cel pentru Relaţii interetnice şi drepturile omului; deputatul Sergiu Sîrbu va conduce Departamentul Justiţie şi politici legislative.

Sîmbătă, 27 februarie, dar şi duminică, 28 februarie, a continuat procesul de colectare a semnăturilor pentru iniţierea referendumului republican pentru modificarea Constituţiei astfel încît Președintele să fie ales direct de popor, iar numărul de deputați – diminuat. Grupuri mobile ale inițiatorilor referendumului au activat în astfel de regiuni ca: Călăraşi, Căuşeni, Criuleni , Floreşti, Anenii Noi,
Făleşti, Cahul.

Tot sîmbătă a avut ședința Delegației Politice Naționale a PNL. Ordinea de zi, luată în dezbatere, a fost alegerea vicepreședinților PNL, a Secretarului General, a Biroului Permanent Central, Raportul de activitate al DPN după congresul din octombrie, pregătirile pentru Ziua Unirii – 27 martie, adoptarea unei hotărîri privind plata cotizației de membru al PNL, crearea unei Comisii de integritate a PNL, pregătirea unor noi legitimații de membru al PNL, alte chestiuni.

În acest week-end, liderul PSRM, Igor Dodon, a mers în satul său natal, la Sadova, raionul Călărași. Liderul socialist a promovat modul sănătos de viață printre tineri, organizînd un turneu la baschetbal, la care au participat șase echipe.

Cristina Gurez

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *