DECIZIA CMAN CE VA PUNE PE GÎNDURI ACTUALA CLASĂ POLITICĂ

DECIZIA CMAN CE VA PUNE PE GÎNDURI ACTUALA CLASĂ POLITICĂ

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) și segmentele sociale aderente consideră că alegerile parlamentare anticipate bat la ușă, acestea urmînd să se desfășoare chiar în primăvara 2016. Despre aceasta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele CMAN, Andrei Năstase.

După cum informează TRIBUNA, Andrei Năstase a menționat că, dînd curs proclamației Marii Adunări Naționale, dar și rezoluției populare, ce prevăd schimbarea radicală a clasei politice, purced la edificarea unei clase politice alternative și a unei liste nominale a unui Guvern de încredere populară.

”Programul noii mișcări politice și a garniturii de guvernare va avea la bază realizarea revendicărilor proclamației, precum și demararea procesului de investigare și tragere la răspundere penală a puterii de stat, a beneficiarilor furtului miliardului și recuperarea prejudiciului cauzat”, a precizat Năstase.

Potrivit lui, noua mișcare politică și garnitura de guvernare va fi selectată pe baza principiului de integritate, profesionalism și transparență.

Andrei Năstase a reiterat că, ”Platforma va rămîne în continuare o entitate civică, avînd menirea să lupte pentru o guvernare transparentă, democratică și nu va admite oligarhizarea și intensificarea corupției, respectîndu-se, în aceluiași timp, dreptul fiecărui membru la libera alegere”.

CMAN a decis ca segmentul de edificare a noi construcții politice să fie unul transparent, iar candidații, care aspiră la funcții de conducere în noua mișcare social –politică (Guvern, liste parlamentare și Administrații Publice Locale), trebuie să corespundă principiului integrității și profesionalismului.

”Pentru a facilita accesul cetățenilor la procesul de selectare a candidaților a fost elaborat site-ul –www.implicare.md, unde cetățenii țării, indiferent de locul aflării lor, pot să transmită CV-ul personal, dar și propuneri privind modul de edificare a alternativei politice, și candidaturi ale persoanelor pe care le consideră competente și demne de a-i reprezenta”, a punctat el.

De asemenea, CMAN a lansat apel către primari, consilieri, alegători din toate localitățile republicii, care corespund cerințelor de integritate și profesionalism să se implice în noua construcție politică.

”Solicităm conaționalilor noștri din diasporă să se organizeze și să desemneze oameni de calitate, competenți și integri, în vederea implicării reale a acestora în edificarea alternativei populare pentru a reuși scoaterea Moldovei din captivitate și repunerea ei pe orbita democrației și a statului de drept”, a conchis Năstase.

http://tribuna.md/2015/11/24/decizia-cman-ce-va-pune-pe-ginduri-actuala-clasa-politica/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *