Declaraţie: „Guvernul condus de Valeriu Streleţ va mai fi funcţional maxim o săptămînă jumătate”

Declaraţie: „Guvernul condus de Valeriu Streleţ va mai fi funcţional maxim o săptămînă jumătate”

Guvernul condus de Valeriu Streleț va mai fi funcțional maxim o săptămînă jumătate. Acest termen de timp a fost menționat astăzi de președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Dodon l-a îndemnat pe Valeriu Streleț să își prezinte demisia de bunăvoie, pentru că în caz contrar – va fi demis.

“După cum am spus din start, activitatea partidelor de la guvernare nu are sorț de izbîndă. Joi a avut loc moartea alianței, iar săptămîna aceasta vom înregistra moțiunea de cenzură împotriva Guvernului”, a declarat socialistul.

Igor Dodon a mai spus că, moțiunea se înregistrează cu 26 de semnături și se votează cu 51 de voturi.

“Vom face tot posibilul să fie înregistrată săptămîna asta. Guvernul Streleț mai are cîteva săptămîni, maxim o săptămînă jumătate, în caz că moțiunea va fi înregistrată”, a explicat liderul PSRM.

Deputatul a amintit și de solicitarea demisiei șefului statului, dar și modificarea Constituției pentru ca poporul să aleagă direct președintele.

“Insistăm ca la următoarea ședință plenară, pe ordinea de zi să fie inclusă demisia mai multor funcționari, iar săptămîna viitoare vom înregistra și inițiativa pentru desfășurarea referendumului privind alegerea directă a președintelui țării”, a mai spus Dodon.

Totodată, el a reiterat poziția socialiștilor referitor la alegerile anticipate.

“Dacă nu vor avea loc alegeri anticipate, nu va fi schimbat sistemul”, a punctat liderul PSRM.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *