DEPUTAŢII PSRM CER DEMISIA CONDUCERII CCA ŞI A POSTULUI PUBLIC MOLDOVA-1

DEPUTAŢII PSRM CER DEMISIA CONDUCERII CCA ŞI A POSTULUI PUBLIC MOLDOVA-1

Deputaţii din Partidul Socialiştilor, Bogdan Ţîrdea şi Marina Radvan, au cerut ca pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului să fie inclusă propunerea de a demite conducerea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) şi a postului public de televiziune Moldova-1. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, asemenea propunere a fost înaintată la şedinţa comisiei parlamentare de profil.

Socialiştii şi-au argumentat cerinţa prin faptul că protestele platformei DA şi ale celor două partide de opoziţie nu au fost reflectate la modul cuvenit în grilele televiziunii publice.

„Noi suntem indignaţi de modul în care postul public de televiziune a reflectat aceste proteste. Jurnaliştii recurg la manipulare, au creat opinie negativă despre proteste, au denaturat esenţa evenimentelor. Noi cerem demisia imediată a conducerii postului public de televiziune şi includerea acestui subiect pe ordinea de zi a Parlamentului”, a declarat Ţîrdea.

Socialiştii, de asemenea, şi-au motivat cererea prin faptul că în Moldova s-a înrăutăţit considerabil situaţia în domeniul libertăţii presei. Astfel, conform raportului organizaţiei internaţionale „Reporteri fără frontiere”, Moldova a căzut la nivelul libertăţii presei de pe locul 56 pe 72 în lume, iar organizaţia Freedom house a recunoscut că „marea parte a surselor media din Moldova sunt subordonate oligarhilor”.

Cererea socialiştilor a fost refuzată de partidele coaliţiei de guvernare şi Partidul Comuniştilor. Socialiştii au plecat de la şedinţă în semn de protest. Ei au anunţat că voi boicota şedinţa comisiei, deoarece protestele lor nu sunt incluse pe ordinea de zi a Parlamentului.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *