Diacov vs Pistrinciuc: Cine îşi doreşte alegeri anticipate?

Diacov vs Pistrinciuc: Cine îşi doreşte alegeri anticipate?

În timp ce vicepreşedinte PLDM, Vadim Pistrinciuc, consideră că majoritatea populaţiei îşi doreşte alegeri anticipate, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine contrariul.

Declaraţiile contradictorii au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Nu mai este chiar aşa. Poate că oameni îşi doreau anticipate când nu era un Guvern, nu era stabilitate. La noi este creată majoritatea parlamentară care a susţinut un Guvern. Noi nu ne temem de anticipate, suntem pregătiţi, dar ele trebuie să fie constituţionale. Personal, eu sunt împotriva anticipatelor. Consider că nu vom avea alegeri anticipate”, a declarat preşedintele de onoare al Partidului Democrat.

Dumitru Diacov a mai comunicat că, deocamdată, majoritatea parlamentară nu a convenit asupra unui candidat pentru funcţia de şef al statului. „Nu am avut discuţii privind candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nici în cercuri mai restrânse. Dar vom garanta ca viitorul preşedinte să fie o persoană bine pregătită, care va putea să împace societatea cu clasa politică”, a adăugat fruntaşul PDM.

În replică, Vadim Pistrinciuc a declarat că cel mai probabil procesul de alegere a candidatului la funcţia supremă în stat va fi unul lipsit de transparenţă. „Mă îndoiesc că procedura de alegere a şefului statului va fi una democratică. Acest exerciţiu trebuia deja să înceapă. Faptul că nu se vorbeşte nimic dă de bănuit. În cele din urmă, vor trece peste consultările cu societatea civilă şi vor grăbi la maxim procesul. Vor proceda la fel ca şi la învestirea Guvernului”, a declarat Pistrinciuc.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *