Dodon despre dezbinarea PCRM-ului: Oare nu e un truc?

Dodon despre dezbinarea PCRM-ului: Oare nu e un truc?

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că se aștepta la această dezbinare a Partidului Comuniștilor, întrucît probleme ar fi existat încă din 2011. Socialistul mai spune că deocamdată nu sînt clare pînă la capăt motivele retragerii din partid a celor 14 deputați comuniști, notează NOI.md.

„PCRM și-a dat azi obștescul sfîrșit. Eu încă în 2011 am semnalat problemele grave ale acestei formațiuni. Să ne întrebăm: Oare nu e un truc? Oare nu există acceptul lui Voronin pentru această separare, pentru a oferi indirect voturi noului guvern? Poate e o combinație menită să ușureze decizia lui Ghimpu, care va spune că a votat Guvernul în comun cu „social-democrații, nu cu comuniștii? Vom vedea cum și cu cine vor vota ei”, susține Dodon.

Politicianul a ținut să precizeze că formațiunea sa este deschisă pentru discuții cu ceilalți membri PCRM din teritoriu care împărtășesc viziunile socialiștilor.

„Venim cu un apel către toate structurile teritoriale ale PCRM să ia acum atitudine, să demonstreze curaj și înțelepciune politică și să adere la PSRM. Să vedem și cine dintre deputații care se declară de stînga vor împărtăși viziunile noastre. În scurt timp, totul va fi clar”, a declarat Dodon.

 

SURSA: NOI.MD

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *