Europarlamentar Siegfried Mureşan: Situaţia în Moldova se înrăutăţeşte

Europarlamentar Siegfried Mureşan: Situaţia în Moldova se înrăutăţeşte

Situaţia în Republica Moldova se înrăutăţeşte. Instabilitatea politică a dus la instabilitate economică, iar vinovaţi sunt cei care au votat căderea Guvernului. Declaraţia aparţine europarlamentarului român, Siegfried Mureşan. Într-un mesaj publicat pe o reţea de socializare, europarlamentarul menţionează că Republica Moldova are nevoie rapid de un guvern proeuropean credibil, transmite IPN.

„Cetăţenii Republicii Moldova au ajuns să resimtă în buzunare şi în viaţa de zi cu zi inconştienţa politicienilor de la Chişinău. Un raport al Băncii Naţionale al Moldovei publicat recent arată că, la 30 septembrie 2015, stocul de investiţii directe al nerezidenţilor pe piaţa economică din Republica Moldova a înregistrat o scădere de 3,9%, ajungând, astfel, sub nivelul anului 2012”, scrie europarlamentarul.

Potrivit lui, scăderea investiţiilor astăzi duce la crearea unui număr mai mic de locuri de muncă mâine şi la mai puţine contribuţii la buget. Astfel pensiile vârstnicilor, salariile generaţiei tinere şi alocaţiile copiilor vor fi în pericol.

„Am avertizat de mai multe ori pe parcursul anului 2015 că instabilitatea politică din Republica Moldova va duce la instabilitate economică. Vinovaţi sunt cei care au generat instabilitatea politică prin dărâmarea Guvernului”, se mai spune în mesaj.

Siegfried Mureşan susţine că Republica Moldova are nevoie rapid de un guvern proeuropean credibil. „Pentru Moldova, la fel ca pentru România, prosperitatea vine din relaţia cu Uniunea Europeana. Doar un Guvern care va apropia Moldova de Europa este bun pentru Moldova”, a încheiat europarlamentarul.

Republica Moldova nu mai are Guvern de pe 29 octombrie, când a fost demis Cabinetul de Miniştri condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ. Acum funcţia de prim-ministru este revendicată şi de liberal-democraţi şi de democraţi. Luni sau marţi, 11-12 ianuarie, urmează a fi înaintat un nou candidat la funcţia de premier după ce învestirea lui Ion Sturza a eşuat. Dacă până pe 29 ianuarie nu va fi învestit un nou Guvern va fi dizolvat Parlamentul şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate.

Tagged with: