Ex-ministru dezvăluie înţelegerile secrete ale lui Leancă şi Plahotniuc

Ex-ministru dezvăluie înţelegerile secrete ale lui Leancă şi Plahotniuc

Deputatul Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European (PPEM) are „înţelegeri” cu oligarhul controversat, patronul de facto al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Leancă le-a interzis colegilor de partid să-l critice pe Plahotniuc despre care spunea că va fi „modernizat”. Despre aceasta a anunţat fostul ministru al Tineretului şi Sportului, fostul consilier local din partea PPEM, Octavian Ţîcu.

Sursa citată afirmă că Leancă s-a trădat prin faptul că nu admitea critica sistemului oligarhic, creat de Plahotniuc.

„Pe de o parte, pe Vlad Filat şi pe Vladimir Voronin îl criticăm, pe de altă parte, pe Plahotniuc nu-l criticăm. Nu mi s-a spus personal, dar l-am întrebat pe Iurie Leancă şi mi-a spus că de fapt, există o înţelegere prin care ne menajăm şi pornim de la ideea că întâi îl înlăturăm pe unul, iar probabil, Plahotniuc va fi modernizat”, a declarat Octavian Ţîcu în cadrul unei emisiuni de la portalul Unimedia.info.

„Cel mai mult m-a deranjat faptul că din primele şedinţe în capul tuturor deciziilor stătea Mihai Godea, care ştim că este o emanaţie a lucrurilor pe care le face în ţara asta Plahotniuc”, a mai specificat fostul membru al PPEM.

Anterior, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, Octavian Ţîcu a declarat că PPEM este un partid creat de Plahotniuc pentru a rupe din PLDM.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *