Filat a ajuns la închisoare după ce Plahotniuc a încetat să-l mai protejeze

Filat a ajuns la închisoare după ce Plahotniuc a încetat să-l mai protejeze

Vlad Plahotniuc nu a comandat reţinerea fostului premier Vlad Filat, ci mai degrabă a încetat să-l protejeze. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.


„Nu Plahotniuc i-a intentat dosarul lui Filat. Mai degrabă a încetat să-l protejeze. Eu tot l-am prevenit pe Filat că nu face bine ce face, că discreditează alianţa, dar nu m-a ascultat. Dacă există probe, trebuie să răspundă”, a precizat Ghimpu.

Totodată, Mihai Ghimpu a confirmat că Vlad Plahotniuc este persoana care, deşi s-a autosuspendat, continuă să influenţeze PDM. „Chiar dacă nu e membru de partid, cel care întreţine partidul, care are influenţă în ţară, are influenţă şi în partid”, a declarat Ghimpu.

Pe de altă parte, liderul liberal s-a arătat rezervat că Vlad Plahotniuc va fi desemnat pentru funcţia de premier. „Nu cred că va fi desemnat. Trebuie să decidă cele trei partide şi grupul lui Leancă, dar mai întâi trebuie să formăm o alianţă. Cel mai probabil că funcţia de premier va reveni la PDM, cea de speaker va trece la PLDM, iar PL va rămâne cu nimic. Noi ne vom conforma şi vom vota”, a spus Ghimpu.

 

http://www.ipn.md/ro/politica/73519

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *