Greceanii: Suntem in fata unei catastrofe economice

Greceanii: Suntem in fata unei catastrofe economice

Despre aceasta în cadrul emisiunii «Priliudno», a declarat președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlamentul RM Zinaida Greceanîi, relatează Actualități.md.

«Este adevărul absolut. Oamenii deja simt aceste lucruri. Dacă nu ar fi fost acele incidente care au avut loc în țară: criza din sistemul bancar, furtul miliardului, care a dus la înrăutățirea și chiar agravarea situației economice și financiare din Republica Moldova. Mai ales, menționez că despre asta știa toți cei care se află la conducerea țării. Era imposibil ca președintele țării, prim-ministrul, președintele Parlamentului, sau șeful CNA și alții să nu fi știut despre aceste furturi. Absolut toată lumea știa despre asta, dar au tăcut, și cu încuviințarea lor tacită s-a întîmplat ceea ce s-a întîmplat «, a opinat deputatul.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, o situație economică atît de dificilă în Republica Moldova nu a fost nici în anii ’90.

«Furtul de bani din sectorul bancar influențat majorarea tarifelor, creșterea prețurilor. Timp de 10 luni, prețurile în Moldova au crescut cu 13,5%, legumele s-au scumpit cu 49%, medicamentele cu 21% și așa mai departe. Toate acestea se lasă pe umerii cetățenilor și devine o povară de nesuportat. Situația dificilă este și cu bugetul. O astfel de situație catastrofală nu s-a văzut nici în anii ’90 ca în trezorerie să fie mai mult de 3 miliarde de plăți restante», a mai menționat Greceanîi.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *