Igor Dodon: Avem un singur duşman — Vladimir Plahotniuc, pe care trebuie să-l învingem

Igor Dodon: Avem un singur duşman — Vladimir Plahotniuc, pe care trebuie să-l învingem

Igor Dodon, preşedintele PSRM, susţine că atât partidele de dreapta, cât şi cele de stânga, au la moment un duşman comun şi trebuie să-şi unească forţele pentru a-l învinge. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Acest duşman este Vladimir Plahotniuc ,care a capturat instituţiile statului şi a instaurat un regim oligarhic. Trebuie să protestăm împreună în fiecare săptămână. Trebuie să organizăm proteste şi la ambasade, ca să nu susţină guvernarea oligarhică. Trebuie să luptăm împreună pentru alegerile anticipate, care va pune capăt guvernării lui Plahotniuc, după care fiecare îşi va urma platforma sa politică”, a spus liderul socialist.

Igor Dodon a infirmat acuzaţiile liderului PPPN, Renato Usatîi, precum că ar fi adept al lui Vlad Plahotniuc. „Eu nu sunt rudă cu Plahotniuc, el este duşmanul meu, dar şi al lor. Usatîi nu trebuie să caute motiv de ceartă, dar să dea dovadă de maturitate politică. Noi trebuie să luptăm împreună, dar nu să cântăm la karaoke”, a declarat preşedintele PSRM.

Igor Dodon a avertiza că planifică un protest masiv la Parlament atunci când va avea loc alegerea şefului statului. „Noi nu vom propune un candidat şi nici nu vom permite ca acest lucru să se întâmple. Vom cere şi demisia şefilor mai multor instituţii”, a avertizat liderul socialist.

Related Articles