IGOR DODON: UNICA SOLUȚIE SÎNT ALEGERILE ANTICIPATE

IGOR DODON: UNICA SOLUȚIE SÎNT ALEGERILE ANTICIPATE

Președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) Igor Dodon a îndemnat protestatarii să fie uniți indiferent din ce tabără fac parte. Despre aceasta el a declarat de pe scena improvizată din ”Orășelul Victoriei”.

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon a anunțat că, la ora 12.00 are programată o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Chișinău, James Pettit, la solicitarea dumnealui. Totodată, la ora 14.00, PSRM va depune o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la contestarea procedurii de investire a Guvernului și decretului Președintelui de numire a guvernului Filip.

În aceiași ordine de idei, Dodon s-a adresat către conducerea țării: Nicolae Timofti, Andrian Candu și Pavel Filip.

”Unica soluție sunt alegerile anticipate. Or, știm cum să le declanșăm, doar trebuie puțin să ne ajutați. Noi, întîi, ne adresăm la CC, la rîndul său, CC anulează decizia de ieri de învestire a Guvernului. La data de 29 ianuarie expiră termenul de învestire a Guvernului, iar pe 30 ianuarie se dizolvă Parlamentul și mergem în anticipate. Altă ieșire din situație nu este”, adăugat el.

Igor Dodon a mai spus că, a discutat cu Renato Usatîi, dar și cu Andrei Năstase.

”Rămînem fermi pe poziția de a fi uniți, obținem acest obiectiv și atunci vom demonstra cine și cu cine este. Dacă vom fi mulți, vom reuși mai ușor”, a adăugat Dodon.