În Republica Moldova nu avem autorități cointeresate în apărarea statalității

În Republica Moldova nu avem autorități cointeresate în apărarea statalității

Sub pretextul marcării Zilei Naționale a României, anumite grupuri de cetățeni acționează în detrimentul independenței și suveranității Republicii Moldova. De această părere este deputatul comunist Artur Reșetnicov, care a precizat în cadrul unui interviu pentru NOI.md că manifestațiile unioniste desfășurate astăzi la Chișinău trezesc îngrijorări.

Reșetnicov: În Republica Moldova nu avem autorități cointeresate în apărarea statalității

„Astăzi este Ziua Națională a României și cu acest prilej îi urăm la mulți ani României și poporului român, dar faptul că cineva utilizează această sărbătoare națională pentru a acționa în detrimentul independenței Republicii Moldova este un lucru periculos. Ne exprimăm nu doar indignarea, îngrijorarea, dar și protestul față de acțiunile care duc la pierderea statalității Moldovei”, a menționat Reșetincov.

În opinia parlamentarului, dreptul unioniștilor la întruniri și la libera exprimare a opiniilor nu trebuie să aducă atingere viziunilor altor cetățeni, care pledează pentru un stat integru și independent. Artur Reșetnicov mai susține că autoritățile nu aplică în mod adecvat legea la acest capitol.

„La ora actuală nu există autorități care ar reprezenta interesele poporului sau care ar fi cointeresate în apărarea statalității Republicii Moldova, începînd de sus, de la președintele Timofti, și, terminînd cu alți reprezentanții ai puterii. Astfel de acțiuni unioniste încalcă Constituția și cad sub incidența Codului penal”, susține Reșetnicov.

Potrivit deputatului, lipsa intervenției autorităților îi transformă în coparticipanți la acțiunile unioniste. „Deși majoritatea funcționarilor de rang înalt au depus jurămînt că vor servi intereselor Republicii Moldova, ei încalcă acest jurămînt”, a explicat Artur Reșetnicov.

Precizăm că astăzi, la Chișinău reprezentanții societății civile unioniste, reuniți în Blocul Unității Naționale au pregătit o serie de evenimente pentru a marca Ziua Națională a României. Tot astăzi se desfășoară un marș al Unirii, organizat de Platforma „Onoare, Demnitate și Patrie».

 

SURSA: NOI.MD