INSTITUŢIILE STATULUI CREEAZĂ IMPEDIMENTE ARTIFICIALE ÎN PROCESUL DE COLECTARE A SEMNĂTURILOR PENTRU REFERENDUM

INSTITUŢIILE STATULUI CREEAZĂ IMPEDIMENTE ARTIFICIALE ÎN PROCESUL DE COLECTARE A SEMNĂTURILOR PENTRU REFERENDUM

Procesul de colectare a semnăturilor pentru referendumului de modificare a Constituţiei decurge destul de anevoios din cauza unor impedimente create în mod artificial de către instituțiile statului, și în primul rînd, de Curtea Constituțională (CC) și de către Comisia Electorală Centrală (CEC). Despre aceasta a declarat pentru TRIBUNA, Președintele Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN), Andrei Nastase, Președinte al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”.

Totodată el a spus că grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului este încrezător că va reuși să acumuleze numărul necesar de semnături.

Andrei Năstase a menționat că, în momentul de față, iniţiatorii referendumului sînt în grafic cu colectarea semnăturilor.

„După sărbătorile de iarnă vom continua procesul mult mai în forță. Din păcate, listele care ne-au fost distribuite nu sînt suficiente pentru a acoperi toate raioanele, însă, știți, potrivit legii, e nevoie de 20 mii semnături din fiecare raion, altfel procesul nu va fi valabil. Faptul că CEC nu ne-a furnizat tot numărul de liste de subscripție îngreunează procesul, dar nu-l face imposibil”, a adăugat Năstase.

Cît privește apelul CMAN către toate entitățile politice, civice, asociații patronale etc. de a se implica în susţinerea procesului de demarare a referendumului, Andrei Nastase a afirmat că „la nivel instituțional  a rămas fără reacție”.

„Din păcate, la nivel instituțional am rămas  fără răspuns/reacție din partea lor, însă oamenii din aceste instituții se implică în mod particular și acesta este un lucru foarte plăcut. Multă lume a aderat la demersul nostru, oamenii merg prin sate și raioane. Noi sîntem încrezători că vom reuși să acumulăm numărul necesar de semnături”, a conchis Năstase.

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *