Investigaţie: Şeful IGP, Cavcaliuc, cu imobile luxoase, înregistrate pe rude

Investigaţie: Şeful IGP, Cavcaliuc, cu imobile luxoase, înregistrate pe rude

Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției (IGP), care are un salariu lunar de 10 mii de lei, își construiește în această perioadă o vilă de lux la marginea Chișinăului. Până atunci, omul legii, care în 2009 a cerut, iar peste un an judecătorii au decis să-i dea apartament de la stat, locuiește într-un apartament cu trei odăi în Chișinău, înregistrat pe numele socrilor săi pensionari, arată o investigație realizată de ”Ziarul de Gardă”.

Potrivit sursei citate, în paralel, în timp ce luptă cu infractorii, Cavcaliuc se implică, discret, în afaceri, fiind beneficiarul unei firme care produce materiale de construcții. SRL-ul își are sediul într-un imobil construit recent, înregistrat pe numele părinților săi care, la fel ca și socrii, sunt pensionari.

Între timp, fiind șef al IGP, Cavcaliuc nu a uitat de finii și apropiații săi, pe care i-a promovat în diverse funcții importante, acordându-le inclusiv grade speciale.

Gheorghe Cavcaliuc are 33 de ani, însă și-a croit, până la această vârstă, o carieră de invidiat în organele de poliție. Din martie 2015, este șef interimar al IGP, după demisia lui Ion Bodrug. A preluat șefia IGP pentru că, din septembrie 2014, era șef adjunct al IGP. De fapt, încă de la vârsta de 26 de ani, acesta ocupă funcții de conducere în poliție, fiind, în anii 2008-2009, șef al Serviciului investigarea şi contracararea grupărilor criminale, șef adjunct al Secţiei poliţiei criminale a Comisariatului General de Poliție (CGP) Chişinău, comisar adjunct pentru lucrul operativ al CGP. În 2009-2012, Cavcaliuc a fost șef al Secţiei investigaţii operative a Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului poliţie, iar ulterior, în 2012-2013, șef al Direcţiei misiuni speciale a Departamentului poliţie. Până a fi numit șef adjunct al IGP, a îndeplinit funcția de șef al Direcţiei nr. 5 (Direcția Operațiuni Speciale) a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP din cadrul MAI. Cavcaliuc deține gradul de colonel de poliție.

Investigația mai arată că venitul anual din salariul de funcție a lui Cavcaliuc, a fost de circa 124 mii de lei în anul 2014. De remarcat că în 2012, Cavcaliuc și-a cumpărat un automobil Mercedes-Benz, fabricat în 2012 și care valorează jumătate de milion de lei.

Investigația integrală — pe ZdG.md

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *