Ion Păduraru, desemnat candidat la funcţia de premier

Ion Păduraru, desemnat candidat la funcţia de premier

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru, secretar general al Aparatului preşedintelui, candidat la funcţia de prim-ministru, transmite IPN cu referire la un  comunicat al Preşedinţiei, difuzat după ce a expirat termenul dat de şeful statului ca semnăturile deputaţilor ce formează majoritatea parlamentară să fie reconfirmate, transmite IPN.

Nicolae Timofti a semnat decretul de desemnare prin care l-a autorizat pe Ion Păduraru să creeze o echipă a Guvernului pe care să o prezinte Parlamentului. „Am făcut o alegere conştientă în conformitate cu prevederile Constituţiei. Am luat în considerare integritatea dumnealui, a fost şi viceministru şi ministru al justiţiei. Cred că dumnealui se va descurca cu această funcţie înaltă”, a menţionat şeful statului adăugând că speră că Parlamentul îl va susţine la învestire.

Ion Păduraru a spus că urmează să creeze o echipă guvernamentală din profesionişti, dar şi din politicieni. Baza Programului său de activitate îl va constitui Acordul de Asociere cu UE. Candidatul a spus că va încerca să comunice corect cu fracţiunile parlamentare pe care să le convingă să-i acorde vot de încredere, deoarece înţelege că alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru ţară.

Ion Păduraru este jurist, secretar general al Aparatului preşedintelui din 2012, de când Nicolae Timofti a fost ales în funcţia de şef al statului. A fost ministru al justiţiei în Guvernul condus de Ion Sturza. Până să fie numit şef al Aparatului preşedintelui, Ion Păduraru a deţinut funcţia de decan al Baroului de Avocaţi Chişinău.

Candidatul desemnat are timp până cel târziu pe 29 ianuarie ca să obţină vot de încredere în Parlament. În caz contrar, şeful statului va fi nevoit să dizolve Parlamentul şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *