Ion Sturza: PD îl ameninţă pe Timofti cu dosare penale

Ion Sturza: PD îl ameninţă pe Timofti cu dosare penale

Fostul premier Ion Sturza sare în apărarea preşedintelui Nicolae Timofti şi dă se pereţi cu liderul PD, Marian Lupu. Într-un mesaj extrem de dur la adresa acestuia, Sturza afirmă că desemnarea oligarhului Vladimir Plahotniuc în funcţia de premier se forţează „cu o brutalitate nesăbuită”, că în ultimele zile PD a recurs la şantaj, intimidări şi chiar violenţă fizică, şi că pînă şi preşedintele Nicolae Timofti este ameninţat cu dosare penale pe numele membrilor familiei.

„Stimate Marian Ilici Lupu! De ce v-aţi speriat aşa de tare, de unde atîta isterie şi ură? Vă e frică că vine Sturza prim-ministru şi vă ia treuca, vă pune la puşcărie pentru fărădelegile făcute împotriva poporului, pentru corupţie şi furtul miliardului?! Nu vine, dragă Marian Ilici! Pentru că nu vrea Vlad Plahotniuc… Şi dacă el nu vrea, nu se întîmplă nimic în Republica Moldova. Aşa că liniştiţi-vă. Nu umblaţi cu şantajul, intimidări, dosare penale, acte de violenţă verbală şi fizică la care aţi recurs din plin, în ultimele zile! Dar nici nu încercaţi să forţaţi desemnarea lui Vlad Plahotniuc printr-o brutalitate nesăbuită. Nu cred că l-aţi „impresionat” foarte tare nici pe domnul Timofti cu dosarele pe membrii familiei dumnealui, dar nici cu impeachmentul. Aveţi decizia Curţii Constituţionale în „buzunar”? Nu cred. Nu totul se cumpără şi sînt destui patrioţi în Moldova”, afirmă Ion Sturza.

Fostul premier îi mai îndeamnă pe liderii PD să recunoască public că îşi doresc ca Plahotniuc să devină premier şi să se confrunte deschis cu opinia publică. „Daca sînteţi bărbaţi, ieşiţi şi spuneţi: „Îl vrem pe Vlad Plahotniuc prim-ministru”. Confruntaţi-vă deschis şi cinstit cu alte partide, dar şi cu opinia publică care vă „iubeşte” de v-ar rupe în bucăţi”, mai scrie Sturza.

„E uşor să faci presiuni din întuneric pe un singur om onest şi neajutat de nimeni. Ieşiţi la trîntă cu mine. Hai să discutăm despre proiecte de ţară, viziuni şi valori! Haiţi să discutăm cine a furat miliardul, real, nu pretins. Haideţi să vedem cum şi cine e capabil să restabilească reputaţia terfelită a ţării. Slabo, Marian Ilici? Facem o întîlnire la televiziunea publică?

Ca să fie clar, nu mi-am dorit şi nu-mi doresc nicio funcţie publică în Moldova. Nu am discutat şi nu am de gînd să discut cu nimeni aşa ceva. Dar nici nu pot să permit ca cineva să-mi terfelească numele. Nu pot să permit ca ţara mea să fie ostatica unui grup de trădători, jalnici în mentalitatea lor de escroci. Să mai ştiţi: aşa ca mine gîndesc şi sînt gata să acţioneze sute de mii de patrioţi. Ne vom apăra familiile noastre, dar şi onoarea Ţării!”, a conchis Ion Sturza.

 

SURSA: jurnal.md