Îţi vine să crezi? Scindarea PCRM – un plan pus la cale de Vladimir Voronin!

Îţi vine să crezi? Scindarea PCRM – un plan pus la cale de Vladimir Voronin!

Pentru a-şi păstra electoratul, Vladimir Voronin, liderul PCRM, a mers pe varianta clasică: ruperea de deputaţi, dar fără ruperea de voturi. Astfel comentează Marius Dorin Lulea, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie, plecarea a 14 deputaţi comunişti din fracţiunea parlamentară a PCRM.

„Iată că ceea ce era previzibil s-a şi întîmplat. După ce Voronin a reuşit să dea naştere la trei din partidele parlamentare, iată că acum mai face un sacrificiu şi îl oferă şi pe al patrulea”, notează el, într-o postare pe platforma voxpublika, precizînd că „PD, PLD, şi PSM sînt partide ce au rezultat din scindarea din PCRM”.

În opinia sa, „astfel putem vorbi de faptul că îi avem pe comunişti la putere în Republica Moldova”. „Este evident că orice vis european a dispărut de la Chişinău, dar acest lucru nu este expus public. Ca de obicei politicienii nu vor nici spre Est, dar nici spre Vest. Ei spun că vor independenţă pentru popor, o independenţă la nivelul ţărilor din lumea a treia în care fiecare face ce vrea, inclusiv să fure miliardele muncite de cei expulzaţi de sărăcie”, afirmă Marius Dorin Lulea.

În opinia sa, „nici Bucureştiul şi nici Moscova nu sînt vinovate de ceea ce se petrece, deşi sînt deseori folosite pe post de sperietoare pentru cetăţeni”.

„Nici teoria conspiraţionistă cu intervenţia Moscovei sincer nu cred că îşi mai are rostul. Există suficientă prostie şi hoţie la politicienii moldoveni, ce au ajuns detestaţi nu doar de proprii cetăţeni, ci şi pe plan extern. Moscovei nu îi pasă de Chişinău, tot aşa cum nu îi pasă nici de Bucureşti. Partenerii lor de dialog se află la Paris, Londra, Berlin şi Washington. Lucrurile nu se vor schimba deloc, ba chiar vor fi mai rele din moment ce dispare orice posibilitate de control din partea partenerilor europeni”, afirmă el.

Marius Dorin Lulea crede că, „cu toate acestea, putem spune că lucrurile merg spre bine, deşi pe termen scurt lucrurile sînt dezastruoase”. „Acum se distruge şi ultima rămăşiţă de încredere în sistemul statal moldovenesc, dovedit nefuncţional şi de tip mafiot. Politicienii de azi lucrează din plin la reUnirea din 2018, atunci cînd cetăţenii vor trebui să se decidă asupra viitorului lor, în mod democratic şi liber. Politicienii au doar rolul de a-i convinge mai uşor că altă soluţie nu mai există decît reUnirea”, mai afirmă el.

http://tribuna.md/2015/12/22/iti-vine-sa-crezi-scindarea-pcrm-un-plan-pus-la-cale-de-vladimir-voronin/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *