Liberalul Gheorghe Brega, prim-ministru interimar

Liberalul Gheorghe Brega, prim-ministru interimar

Gheorghe Brega a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Nicolae Timofti.

Prim-ministrul interimar a spus că nu poate să aibă planuri ambiţioase, din cauza restricţiilor constituţionale şi a pledat pentru urgentarea lansării unui nou Cabinet pro-european.

«Sper la maturitate politică din partea colegilor din PLDM, sper că o să revină în Alianţă. Altă ieşire din situaţie nu există. Dacă ei nu revin, pierdem Alianţa pro-europeană», a declarat noul şef interimar al Guvernului.

La rândul său, preşedintele Nicolae Timofti a insistat că a luat independent decizia de a-l desemna pe liberalul Gheorghe Brega.

«Dl Brega va ocupa funcţia de prim-ministru interimar până la depunerea jurământului de către membrii noului Guverm, care poate fi mai devreme sau mai târziu, ţinând cont de experienţa noastră», a spus Nicolae Tmofti.

Şeful statului mai speră că săptămâna viitoare va avea consultări cu fracţiunile parlamentare vizavi de desemnarea unui nou premier.

PUBLIKA.MD notează că Gheorghe Brega a fost desemnat premier interimar, după ce ieri Guvernul Streleţ a fost demis prin moţioune de cenzură pentru corupţie.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *