Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu despre desemnarea unui candidat la funcţia de premier

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu despre desemnarea unui candidat la funcţia de premier

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, se arată îngrijorat de o posibilă desemnare de către şeful statului, Nicolae Timofti, a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.Potrivit liberalului, preşedintele statului se grăbește să nominalizeze candidatura, fără a exista un consens.

«De o lună și ceva batem pasul pe loc! Să fie la mijloc doar o supărare?! E greu de crezut, pentru că pe un om, doi, poți să te superi, dar pe toată lumea — nu! Și atunci ne întrebăm: De ce Președintele, în loc să facă tot posibilul ca PLDM să pună mai presus interesele cetățenilor, viitorul lor și nu supărarea, a hotărât să desemneze candidatura la funcția de prim-ministru înainte de a avea formată o majoritate parlamentară? În ce să crezi? În urgentarea formării Guvernului sau în forțarea alegerilor anticipate? Ce înseamnă alegeri anticipate pentru viitorul nostru cred că nu e cazul să vă vorbesc, dar e cazul să mai spun că scopul în furtul miliardului a fost mai mult unul politic, și anume de a compromite viitorul european. Iată de ce unii nu doresc timp de o lună să formăm o majoritate parlamentară proeuropeană și să investim un Guvern, iar Președintele statului, având încă timp îndeajuns, se grăbește să nominalizeze candidatura la funcția de Prim-ministru», a comentat Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA.MD menţionează că în cadrul emisiunii Fabrikaşi președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a spus că orice nominalizare la funcția de premier făcută de președintele Nicolae Timofti, la îndemnul PLDM sau în altă formulă, ar trebui să se bazeze mai întâi pe o susținere stabilă și garantată. Altfel, şeful statului și PLDM se vor face vinovați de împingerea Moldovei spre alegeri anticipate.

http://www.publika.md/ghimpu-ingrijorat-ce-a-scris-liderul-pl-despre-desemnarea-unui-candidat-la-functia-de-premier_2470711.html

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *