MAE TIRASPOLEAN: MOLDOVA ŞI UCRAINA VOR SĂ FORŢELE TRANSNISTRIA SĂ RENUNŢE LA STATALITATE

Aspiraţia Moldovei şi Ucrainei de a stabili control comun asupra segmentului transnistrean al frontierei la Tiraspol este apreciată drept „forţarea Transnistriei de a renunţa la statalitate”. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta se vorbeşte în comentariul ministrului Afacerilor Interne interimar al autoproclamatei RMN în acest sens.

Acesta a exprimat „îngrijorare în legătură cu semnarea de către Moldova şi Ucraina a acordului de stabilire a controlului de frontieră comun la punctul de trecere „Kuciurhan”, apreciind aceasta ca „decizii unilaterale în afara procesului de negocieri, care nu au legalitatea necesară, având caracter restrictiv şi nu pot contribui la dezvoltarea dialogului, formarea ambianţei de încredere”.

Ignatiev a îndemnat participanţii la formatul „5+2” şi preşedintele în exerciţiu al OSCE „să se implice pentru a se renunţa la decizia de amenajare a unui post comun”.

Acesta consideră că „posibilele consecinţe ale acestei decizii au un caracter larg, ating toate domeniile vieţii, inclusiv economia şi securitatea”.

„În opinia noastră, deschiderea acestei „cutii a Pandorei” ar putea destabiliza serios dialogul politic şi să niveleze chiar şi acele mici rezultate pozitive, pe care le-am atins în ultimii ani”, a spus ministrul.

http://www.infotag.md/rebelion-ro/213099/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *