Maia Sandu: Principalul scop este eradicarea corupţiei

Maia Sandu: Principalul scop este eradicarea corupţiei

Scopul principal al noii formaţiuni politice anunţată de către fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, este lupta cu corupţia. Declaraţia a fost făcută de către Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Am asistat în ultimul timp la multe evenimente care nu sunt de bun augur pentru Moldova, am decis să fac politică. Noul proiect politic îşi doreşte o societate prosperă şi durabilă. Principalul impediment în dezvoltarea economiei şi prosperarea societăţii o reprezintă corupţia. Pentru a atinge standarde înalte de viaţă trebuie să eradicăm acest fenomen. Acesta va fi scopul principal al proiectului politic pe care urmează să-l lansăm. Cei care vor să ne susţină şi să se implice trebuie să ştie că noi nu vom oferi bani şi funcţii”, a precizat Maia Sandu.

Fostul ministru a comunicat că a decis să se lanseze într-un nou proiect politic după discuţiile avute cu mai mulţi lideri partid, dar nu s-a regăsit nici în una din formaţiuni. „Iurie Leancă este un diplomat foarte bun, dar avem divergenţe la capitolul corupţie. Eu sunt pentru acţiuni mai dure în lupta cu corupţia. Cu cei din Platforma DA avem viziuni identice, însă este bine ca să fie concurenţă între partide pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine”, a adăugat Maia Sandu.

Solicitată să se expună asupra posibilităţii desemnării candidaturii lui Plahotniuc la funcţia de prim-ministru, Maia Sandu şi-a exprimat speranţa că preşedintele nu se va conforma deciziei PDM. „Nu cred că Timofti îl va înainta pe Plahotniuc, dacă se va ajunge la a doua tentativă de desemnare a premierului. Nu văd de ce ar face-o. Este omul care a contribuit la politizarea instituţiilor statului şi pe care societatea nu-l vrea”, a spus Maia Sandu.

Fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a anunţat miercuri, 23 decembrie, despre crearea unui nou proiect politic.

http://www.ipn.md/ro/politica/73782