Mihai Ghimpu: AIE-3 nu se destramă

Mihai Ghimpu: AIE-3 nu se destramă

Alianţa de Integrare Europeană nu se va destrăma din cauza arestării lui Vlad Filat. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.

„Alianţa nu a murit. Nu e beton, dar există. Vladimir Filat a predat preşedenţia PLDM lui Valeriu Streleţ. Acesta a declarat în cadrul briefingului că nu-şi dă demisia, deci, PLDM rămâne la guvernare. Este o situaţie mult mai bună decât atunci când era guvernarea minoritară”, a spus liderul liberal.

Ghimpu mai susţine că situaţia nu este atât de gravă, deşi AIE-3 a rămas fără majoritate parlamentară după arestarea lui Filat. „Lui Filat i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, dar nu şi mandatul. Da, am rămas acum 50 de deputaţi în AIE-3. Dar mai sunt deputaţii independenţi, care au spus că vor vota legile necesare pentru prosperarea ţării şi a integrării europene”, a adăugat preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a optat pentru atragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de furturile de proporţii din sistemul bancar şi a negat implicarea sa în scheme frauduloase de sustrageri. „Noi de cinci ani vorbim că se fură de la BEM. Este bine că i s-a permis justiţiei să-şi facă treabă, iar lui Filat să-şi demonstreze nevinovăţia. Nimeni nu este mai presus ca legea. Eu am furat o singură dată în viaţă, un ştiulete când eram copil, iar mama m-a trimis să-l pun înapoi. Dacă furam, atunci eram cel mai bogat, dacă să luăm în considerare timpul de când mă aflu în politică. Eu nu am palate, avioane, magazine. Am o benzinărie, care am construit-o pe banii obţinuţi de la vinderea apartamentului lăsat moştenire de soacra”, a declarat Ghimpu.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *