Mihai Ghimpu: Dacă nu suntem capabili să formăm un Guvern, atunci să facem unirea

Mihai Ghimpu: Dacă nu suntem capabili să formăm un Guvern, atunci să facem unirea

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, a adresat un apel deputaţilor din PLDM ca să renunţe la condiţii şi să formeze Guvernul. Mesajul a fost lansat în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Trebuie să se renunţe la condiţii şi să ne grăbim să formăm Guvernul. Noi, PL, PLDM, PDM şi cei din grupul Leancă trebuie să ajungem cât mai repede la un consens. Trebuie să formăm un Guvern pentru trei ani, un Guvern profesionist, care să reabiliteze încrederea cetăţenilor în guvernare”, a precizat fruntaşul liberal.

Mihai Ghimpu a dat dreptate liderului PPPM, Renato Usatîi, că în lipsa unui Guvern se fură masiv. „Guvernul este un fel de paznic. Dar când nu-i paznic, întotdeauna se fură. Cred că a mai rămas de furat doar asfaltul sovietic. Situaţia este gravă, oamenii nu lucrează, mediul de afaceri practic este blocat, nu se ştie ce va fi mai departe”, a adăugat Ghimpu.
Preşedintele PL consideră că dacă nu se reuşeşte formarea unui Guvern, soluţia ar fi unirea cu România. „Ca să nu mai chinuim oamenii, să facem unirea. Şi problemele se vor rezolva pe dată”, a declarat Mihai Ghimpu.

 http://www.ipn.md/ro/politica/73584