Mihai Ghimpu mai curînd își va tăia mîinile, decît va vota Președintele

Mihai Ghimpu mai curînd își va tăia mîinile, decît va vota Președintele

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu mai curînd își va tăia mîinile, decît va vota Președintele ales de popor și care ar reprezenta interesele Federației Ruse și ar compromite vectorul european al Moldovei. Liderul PL a declarat aceasta în interviul pentru postul de radio Europa Liberă.

Politicianul a menționat că poate exista conlucrarea între autorități și grupul de protestatari din Piața Marii Adunări Naționale. În același timp Ghimpu a specificat că nu poate exista colaborare cu acei, care ies în scenă în centrul capitalei.
„Între autorități și oameni – da. Iar între acei, care ies în scenă – nu. Deoarece revendicările înaintate de ei demonstrează doar că interesele lor sînt departe de cetățeni. Cum se poate vorbi despre alegeri anticipate, cînd înțelegi, în ce se poate transforma aceasta? E greu de calculat sau de comparat și de văzut, care era rezultatul alegerilor parlamentare, cînd oamenii nu știau de miliardul furat și era 62 la 38? Iar acum ce va fi?” – se întreabă Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul PL a specificat că el este un adversar deschis al ideii votării directe a Președintelui. Aceasta, în opinia lui, ar însemna că Moldova ar fi pur și simplu pusă în palmă Rusiei.

„Ei, (protestatarii – n.red.) vor să aleagă Președintele. Dar cine va fi? Eu mai curînd îmi voi tăia mîinile, decît voi vota ca să avem un președinte prorus și un parlament prorus. Eu nu voi admite aceasta. Pentru aceasta au luptat generațiile precedente, inclusiv eu. Nu vom permite, ca întrun moment și în mod democratic Republica Moldova să se pomenească „în palma” Federației Ruse”, — a spus președintele Partidului Liberal.

Liderii PLDM, PDM și PL și-au anunțat intenția de a organiza în toamna curentă un referendum pentru modificarea Constituției în ce privește alegerile Președintelui țării. Se propune de a introduce amendamente la Constituție pentru alegerea Președintelui de către parlament din trei încercări – cu 61, 57 și 51 voturi.

 

SURSA: NOI.MD

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *