Mihai Ghimpu: Preşedintele Timofti este cel care a făcut presiuni

Mihai Ghimpu: Preşedintele Timofti este cel care a făcut presiuni

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, infirmă că asupra lui Nicolae Timofti ar fi fost făcute presiuni pentru a desemna candidatura lui Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de premier şi susţine că de fapt şeful statul a fost acela care a făcut presiuni asupra Parlamentului pentru candidatura lui Ion Sturza. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Preşedintele trebuie să spună concret cine l-a presat. Nu mi-a spus de presiuni. Mi-a spus doar că au fost de la PDM şi au propus candidatura. Discuţii nu înseamnă presiuni. Candidatura lui Sturza a fost înaintată în contradicţie cu prevederile hotărârii Curţii Constituţionale şi a majorităţii parlamentare. Asta se numeşte presiune, presiune juridică”, a declarat Ghimpu .

Ghimpu a luat apărarea lui Vlad Plahotniuc şi în privinţa că acesta ar controla instituţiile statului, în special puterea judecătorească. „Până la urmă şeful statului este cel care numeşte în funcţie judecătorii, dar nu Plahotniuc. Dar se ştie că Timofti a fost prieten cu Vlad Filat”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu s-a arătat sigur că actualul Guvern va implementa reforme. „Am discutat serios cu Marian Lupu, Andrian Candu, Vladimir Plahotniuc. Ei dau asigurări că vom face reforme. PDM poartă răspunderea cea mare, dar totul se decide la negocieri. Situaţia se va schimba spre bine. În cei şase ani noi nu am avut probleme din cauza PDM sau a lui Plahotniuc. Probleme au fost doar din partea lui Filat. Încă nu era schimbat Balițchi de la Vamă, şi deja venitul a început să crească.”, a adăugat liderul liberal.

Întrebat cum a admis ca un poliţist suspectat de comiterea ilegalităţilor în aprilie 2009 să fie numit ministru de Interne, Ghimpu a răspuns: „ce, Jizdan a fost implicat în evenimentele din 7 aprilie? Nu noi l-am propus. Dar el atunci a executat ordine, iar acum este ministru. Să vedem ce va face în calitate de ministru”.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *