Mihai Ghimpu și-a întărit partidul, pe „moșia” lui Ilan Shor

Mihai Ghimpu și-a întărit partidul, pe „moșia” lui Ilan Shor

Liderul PL, Mihai Ghimpu, și-a petrecut ziua de ieri, 7 februarie, în orașul Orhei, unde a avut loc ședința Consiliului Teritorial Orhei a PL.

Liberalul le-a vorbit celor prezenți despre pașii pe care PL a fost nevoit să-i facă în ultima vreme, de dragul cursului european al R. Moldova.

„Noi nu am avut decât două opțiuni: fie mergem la alegeri anticipate, cu riscul de a declanșa un haos și mai mare și de a pune țara pe brânci, lăsând oamenii fără pensii și salarii, fie susținem un Guvern care va încerca să scoată țara din această criză profundă și să readucă treptat lucrurile într-o albie a normalității. Noi am ales să continuăm cursul european și să ne distanțăm de interesele imperiale ale Federației Ruse, iar peste un timp oamenii vor conștientiza că Partidul Liberal a procedat corect”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit unui comunicat al PL, liberalii au acţionat tot timpul în unison cu principalii parteneri externi ai R. Moldova. Astfel, învestirea noului Guvern a fost salutată de Uniunea Europeană, de Statele Unite ale Americii, de România. „Toţi ne-au transmis un mesaj clar: nu vă lăsaşi provocaţi, nu admiteţi destabilizări, acţionaţi în vederea implementării reformelor şi realizării obiectivului de integrare europeană”, se spune în comunicat.

Președintele PL, s-a mai referit la situația politică din republică, dar și la decizia PL de a participa la formarea majorității parlamentare, pentru a evita alegerile anticipate, care ar fi însemnat „un risc pentru securitate și ar fi declanșat haos, dezordine și instabilitate”.

„Votul deputaţilor liberali pentru noul Guvern i-a determinat pe unii să arunce cu noroi în Partidul Liberal şi să vină cu tot felul de acuzaţii şi presupuneri, care mai de care mai halucinante. Campania de intimidare a deputaţilor liberali şi de manipulare a opiniei publice a fost atât de acerbă încât nici nu se putea vorbi de forţa argumentelor”, a spus liderul PL.

Mihai Ghimpu a dat asigurări că PL a fost tot timpul un partid care a pledat pentru integrarea europeană și națională a R. Moldova. „Pentru ca acest obiectiv să devină realitate, de-a lungul anilor am făcut numeroase cedări, acceptând compromisuri. Astăzi R. Moldova a ajuns să aibă Acord de Asociere, Acord de liberalizare a vizelor şi Acord de comerţ liber cu Uniunea Europeană, este și meritul liberalilor”, a spus Ghimpu.

Liderul liberal s-a arătat convins că aflarea PL la guvernare va ține R. Moldova departe de influența Rusiei.

„Pentru Rusia alegerile parlamentare anticipate ar fi fost o oportunitate de a readuce Moldova în sfera sa de influenţă. Aceste planuri puteau fi zădărnicite doar prin crearea unei majorităţi stabile și prin învestirea în funcţie a unui Guvern proeuropean. Anume asta am și făcut noi, liberalii”, a subliniat Mihai Ghimpu la adunarea de partid de la Orhei.

Tagged with:

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *