MINISTRUL ANATOL ŞALARU A TRĂDAT ECHIPA LIBERALILOR MOLDOVENI?

MINISTRUL ANATOL ŞALARU A TRĂDAT ECHIPA LIBERALILOR MOLDOVENI?

Declaraţia ministrul Apărării, Anatol Şalaru, precum că statul moldovenesc e pe cale de dispariţie poate fi un semnal că el a aflat că nu va mai face parte din viitoarea echipă guvernamentală sau vine să aducă puncte în favoarea unui jucător politic de la București. Ideile respective se conţin într-o postare pe blogul personal al jurnalistului Victor Nichituş.

După cum relatează TRIBUNA, jurnalistul susţine că „declarația care spune că statul moldovenesc e pe cale de dispariție și că e timpul să ne unim cu România, este serviciul pe care îl face ministrul moldovean al Apărării Partidului Mișcarea Populară”. „Mesajul domnului Șalaru a apărut la exact doi ani de la fulminantul anunț al domnului Băsescu care, în luna noiembrie 2013, a anunțat că unirea cu Republica Moldova este „următorul proiect de țară al României”. Domnul Băsescu este în prezent liderul neformal al Partidului Mișcarea Populară, singura formațiune politică din România care are ca doctrină manifestul unionist. E clar că, în condițiile în care rolul de soluționare a crizei politice moldovenești este asumat de către Partidul Democrat, formațiune politică cu care actualul ministru are relații reci, domnul Șalaru a aflat că nu va mai face parte din viitoarea garnitură guvernamentală, de asta, cu greutatea funcției pe care o ocupă, a lansat mesajul politic în favoarea unionismului”, notează sursa citată.

Victor Nichituş se întreabă dacă „ministrul Șalaru a trădat echipa liberalilor moldoveni și a trecut în echipa domnului Băsescu?”. „De ce nu? Domnul Șalaru este cetățean român și are domiciliu și la București. Acțiunile domnului Șalaru – de la recenta încercare de a-l schimba pe Șefului Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, domnul Gorgan, la modalitatea defectuoasă de reabilitare a trenurilor moldovenești vorbesc despre modul egoist prin care domnia sa face politică. Ce l-ar împiedica să își trădeze colegii liberali în favoarea unor protectori mai puternici la București? Mai ales că tema unirii Republicii Moldova cu România va fi vehicolul electoral pe care îl va folosi PMP-ul la alegerile parlamentare din anul 2016. Domnul Băsescu a dezvăluit acest lucru pe 5 septembrie, la școala de vară a PMP”, afirmă el.

Jurnalistul crede că, „dacă în primăvara lui 2016 vor fi alegeri parlamentare anticipate, apele se vor limpezi”. „Electoratul moldovean, nu politicienii, își va decanta atunci opțiunile. Atunci, domnul Dacian Cioloș va fi nevoit să audă ceea ce la Chișinău s-a spus și pe timpul domnului Snegur, și pe timpul lui Luchinsci dar și mai încoace când graseind ca pe Dîmbovița se vorbea tot despre suvernanitatea molodovenească. După recentele atacuri teroriste de la Paris, România va fi impusă să întărească controlul la frontiera de est și să reducă din sonoritatea avocaturii pentru Republica Moldova. În acest moment alte sînt prioritățile Uniunii Europene. Și pentru că vrea stabilitate la frontiera ei estică, bătrîna Europă nu va admite dispariția Moldovei. Domnul Șalaru ne sperie degeaba!”, mai scrie Victor Nichituş.

http://tribuna.md/2015/11/18/ministrul-anatol-salaru-a-tradat-echipa-liberalilor-moldoveni/

Tagged with:

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *