Nănășism și cumetrism în Primăria Chișinău

Nănășism și cumetrism în Primăria Chișinău

Este vorba despre așa-numita „sepie liberală”, care de mai mulți ani funcționează la Primăria Chișinău.

Pentru nimeni nu este un secret că primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, demult angajează persoane ori după linia de partid, ori prin nănășism și cumetrism.

În acest mod au fost angajați foștii colegi de clasă ai lui Chirtoacă – Igor Gamrețchi (șef al Direcției transport public și căi de comunicație a municipiului) și Gabriela Ciumac (șefa Direcției relații externe).

După cum denotă infograficul, relațiile de rudenie sînt și mai durabile – bunicul lui Dorin Chirtoacă, Mihai Josan, a fost numit director al ÎMGFL nr.10. Nu a uitat Dorin nici de verii săi – Radu și Tudor Josan, care, de asemenea „lucrează” pentru primarul general.

O cohortă aparte o constituie copiii și rudele membrilor Partidului Liberal, printre care sînt Igor Munteanu – fratele ministrului în exercițiu al Ecologiei și proeminentului liberal Valeriu Munteanu, Alexandru Fleaș — nepotul actualului premier în exercițiu, Gheorghe Brega, Vlad Ciumac – tatăl colegei de clasă a lui Chirtoacă Gabriela Ciumac și alții.

Acestea sînt doar cîteva exemple cunoscute opiniei publice.

 

 

SURSA: NOI.MD

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *