PARTIDUL DEMOCRAT CONSIDERĂ CĂ ÎN MAJORITATEA PARLAMENTARĂ TREBUIE INCLUŞI DEPUTAŢI INDEPENDENŢI

PARTIDUL DEMOCRAT CONSIDERĂ CĂ ÎN MAJORITATEA PARLAMENTARĂ TREBUIE INCLUŞI DEPUTAŢI INDEPENDENŢI

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, consideră că este necesar de a purta negocieri cu deputaţii independenţi, pentru a-i include în majoritatea parlamentară şi de a asigura funcţionalitatea Alianţei pentru Integrare Europeană – 3. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta politicianul a declarat sâmbătă seara după şedinţa Consiliului AIE-3.

<mt_str50>

El a menţionat că după şedinţă a făcut trei concluzii principale: 1) Grupul de lucru nu este necesar, deoarece noi trebuie să producem rezultate pentru oameni şi nu hârtii; 2) Problema nr. 1 este formarea sau mai degrabă reclădirea unei majorităţi autentice parlamentare cu negocierile necesare cu cei neafiliaţi; 3) Trebuie să se renunţe la şantajul cu platforme, grupuri de lucru, să nu se înainteze condiţii deoarece avem situaţie de criză, care trebuie depăşită rapid şi eficient.

„Situaţie rămâne incertă. Nu am primit răspunsuri clare la întrebările noastre. Este necesar de a negocia cu grupul Leancă, pentru a obţine sprijinul lor şi să avem majoritate în Parlament”, a spus liderul PDM.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, el a spus că „PLDM trebuie să renunţe la ultimatumuri şi să negocieze cu partenerii de coaliţie”, iar „PDM deocamdată nu a decis cum va vota privind moţiunea de cenzură Guvernului”.

„După toate iniţiativele colegilor din PLDM: şi de alegere a Preşedintelui, şi privind cele două demisii, şi de sprijinire a revendicărilor Platformei DA, apare o întrebare: „Sunteţi în Alianţă sau în Platforma DA?”. La şedinţă am discutat şi un alt aspect: noi, ca Alianţă, avem majoritate sau nu, avem voturile necesare pentru a asigura desfăşurarea reformelor, implementarea Acordului de Asociere cu UE şi adoptarea legii? Cum procedăm dacă în AIE-3 au rămas doar 50 de deputaţi? Aceste probleme trebuie rezolvate”, a spus Lupu.