Partidul Liberal cheamă PLDM la negocieri pentru formarea unui nou Guvern

Partidul Liberal cheamă PLDM la negocieri pentru formarea unui nou Guvern

Partidul Liberal îndeamnă PLDM să lase supărările şi să vină la negocieri pentru a fi format un nou Guvern. Declaraţiile au fost făcute de liderul PL, Mihai Ghimpu.

«Prioritar este interesul cetăţenilor, deaceea noi reiterăm invitaţia noastră către PLDM de a participa la negocieri. Ei trebuie să lase deoparte supărările şi să vină să ne apucăm de lucru. Dacă cel târziu săptămâna viitoare nu încep negocierile reale pentru investirea unui Guvern cu votul PL, PLDM, PD şi grupul Leancă, înseamnă că lucrurile sunt grave», a menţionat Ghimpu.

Totodată, liderul liberalilor a declarat că «situaţia din ţară este probabil cea mai proastă din 1992 încoace».

În acelaşi context, Mihai Ghimpu a spus că reacţia Partidului Liberal Democrat va demonstra care este atitudinea lui faţă de cetăţenii ţării şi care sunt viziunile politice ale acestuia.

«Dacă PLDM nu vine la negocieri se va confirma cât de proeuropeni sunt liberal-democraţii. Acesta este un război al nervilor. Altă soluţie nu este. Va fi şi mai rău dacă nu formăm Guvernul. Fac un apel către PLDM: veniţi, gata am înţeles ce s-a întâmplat, vă înţelegem durerea, dar durerea poporului este mult mai mare decât durerea voastră. Altă soluţie nu există», a spus Ghimpu.

Mai mult decât atât, şeful liberalilor a declarat că PLDM poate veni cu propriile condiţii care vor fi discutate şi analizate de toate partidele proeuropene care vor participa la dialog.

PUBLIKA.MD aminteşte că Republica Moldova a rămas fără Guvern în data de 29 octombrie. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, împotrivă au fost 18 parlamentari.

http://www.publika.md/partidul-liberal-cheama-pldm-la-negocieri-pentru-formarea-unui-nou-guvern_2451471.html

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *