Partidul Liberal exclude particparea la guvernare împreună cu PCRM și PSRM

Partidul Liberal exclude particparea la guvernare împreună cu PCRM și PSRM

Partidul Liberal exclude particparea la guvernare împreună cu PCRM și PSRM. Declarația a fost făcută pentru Europa Liberă de către prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă.

PL exclude orice alianță cu PCRM și PSRM. Foto: unimedia.info

„Din punctul nostru de vedere participarea Partidului Liberal la guvernare împreună cu comuniștii sau cu socialiștii sau cu oricare alți reprezentanți ai acestei stângi care a distrus Republica Moldova, progresiv, în ultimii 25 de ani este exclusă. Noi avem o altă cale”, a precizat Chirtoacă.

Potrivit sursei, PL nu este cointerast în jocurile pe care le face PCRM, menționând exemplul PPCD-ului care a căzut în capcana comuniștilor.

„Indiferent ce rol ar putea juca PCRM, pentru că a mai jucat între anii 2005 și 2009, pe noi nu ne interesează jocuri. Noi suntem chiar mai mult decât ușor deja trecuți prin asemenea experiențe. De exemplu, 4 aprilie 2005, când PPCD și-a semnat sentința”, a conchis sursa.

UNIMEDIA precizează că, joi Guvernul Streleț a fost demis cu votul a 65 de deputați din PD, PSRM și PCRM. Ulterior, Valeriu Streleț și-a depus demisia, iar conform procedurii președintele a ales un premier interimar dintre cei 4 vicepremieri. Acesta a fost desemnat Gheorghe Brega.PD a fixat un termen de două săptămâni pentru formarea unei noi coaliții cu participarea partidelor pro-europene și a deputaților neafiliați.

PLDM nu participă la negocierile inițiate de democrați. Potrivit președintelui interimar al PLDM, Valeriu Streleț, Consiliul Național Politic al partidului urmează să se întrunească în aceste zile pentru a decide dacă va participa sau nu la negocieri. Streleț consideră că PD a comis „o crimă politică votând pentru demisia unui Guvern și violând Acordul Alianței 3”.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *