Partidul Popular European şi-a susţinut congresul de constituire

Partidul Popular European şi-a susţinut congresul de constituire

O nouă formaţiune pe scena politică din Moldova. Astăzi s-a desfăşurat congresul de constituire a Partidului Popular European, condus de către Iurie Leancă.

Cu majoritatea voturilor, președinte al PPEM a fost ales domnul Iurie leancă.

«Este foarte important să asigurăm o democrație internă. Democrația ne va asigura că vom avea nu doar un început bun, așa cum îl avem deja, dar vom avea și o traiectorie atipică moldovenească», a profeţit Iurie Leancă.

La congresul Partidului Popular European din Moldova a fost ales și prim-vicepreședinte formațiunii. Funcția este ocupată de fostul vicepremier al Republicii Moldova Eugen Carpov, care a spus: «Avem simpatia cetățenilor, avem sprijinul partenerilor internaționali și avem entuziasmul intern care vine de la grupul de inițiativă.”

Liderul PPEM, Iurie Leancă, a anunțat că deputatul neafiliat Nicolae Juravschi s-a alăturat echipei. Totodată, delegații congresului spun că formațiunea ar trebui să continue parcursul european al țării.

Cu această ocazie, reprezentanţii Uniunii Creştin-Democrate din Germania, care este condusă de cancelarul Angela Merkel, i-au felicitat pe membrii şi simpatizanţii noii formaţiuni politice.

În mesajul trimis, secretarul general al Uniunii Creştin-Democrate, Peter Tauber, îl îndeamnă pe Leancă să-şi asume responsabilitatea democratică pentru viitorul mai bun al moldovenilor, în condiţiile situaţiei politice şi economice dificile din ţară.

http://www.publika.md/partidul-popular-european-si-a-sustinut-congresul-de-constituire-primele-felicitari-din-ue_2364501.html

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *