Pavel Filip, după ședinţa Consiliului Suprem de Securitate: Trebuie să prevenim din timp problemele

Pavel Filip, după ședinţa Consiliului Suprem de Securitate: Trebuie să prevenim din timp problemele

Premierul ţării, Pavel Filip, a salutat decizia şefului statului de a fi convocată o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit prim-ministrului, ședință nu este una de urgență, dar e necesară pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar bancar din Republica Moldova.

«Recent, nu s-a întâmplat nimic grav în sistemul bancar. Am planificat această ședință de ceva timp. Dar este foarte important pentru că noi am trecut deja printr-o fraudă bancară. Și e important să nu reacționăm doar atunci când apar aceste probleme. Este necesar să aveam o abordare sistematică. Să înțelegem care au fost cauzele acestor probleme și să le elimină, pentru a preveni repetarea acestor probleme în viitor» a declarat Pavel Filip.

La ședință s-a mai discutat necesitatea fortificării aât a Băncii Naționale din Moldova, cât și a Comisiei Naționale pentru piața financiară. Premierul a precizat că o parte din aceste modificări ale legislației au fost deja aprobate de Guvern, în timp ce altele se află la Parlament.

«Suntem determinați să mergem pe acțiuni și reforme, nu pe vorbe. Dorim să realizăm toate obiectivele care stau în fața Guvernului, cu atât mai mult că aceste obiective coincid cu obiectivele partenerilor noștri externi», a încheiat premierul.

http://www.publika.md/pavel-filip-dupa-sedinta-consiliului-suprem-de-securitate-trebuie-sa-prevenim-din-timp-problemele_2542951.html

Related Articles