Pavel Filip este candidatul desemnat de șeful statului pentru funcția de premier

Pavel Filip este candidatul desemnat de șeful statului pentru funcția de premier

Ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a fost desemnat astăzi de către șeful statului Nicolae Timofti la funcția de premier. Anunțul a fost făcut în această după-amiază de președintele statului, informează MOLDPRES.

Nicolae Timofti a declarat că, a primit semnăturile de la 55 de deputați care îl susțin pe domnul Filip și l-a desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. ”Pavel Filip este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului, pe care să le prezinte Parlamentului spre examinare. Sper că dumnealui va reuși să mențină un echilibru în societate, să-și îndeplinească obligațiile de reformare a mai multor sisteme din societate. Îi doresc succese și într-un ceas bun”, a susţinut Nicolae Timofti.

Premierul desemnat a menționat că în cel mai scurt timp urmează să înceapă negocierile cu fracțiunile parlamentare. „Sînt conștient de perioada deloc ușoară în care se află R. Moldova. În zilele următoare urmează să încep lucrul asupra programului de guvernare și, în acelaşi timp, voi purta discuţii cu fracţiunile parlamentare. Nu vreau să vin cu o dată concretă de prezentare a noului Guvern, mă voi strădui să o fac într-o perioada cît mai scurtă”, a susţinut Pavel Filip.

Liderul democraţilor, Marian Lupu, a declarat că au fost discutate mai multe candidaturi, dar s-a decis să fie înaintat Pavel Filip. „În acest sens, ieri am avut o discuție în cadrul ședinței Biroului Permanent al PD. Avînd în vedere polarizarea societății, colegul nostru Vladimir Plahotniuc a venit cu propunerea să-l înaintăm pe domnul Filip”, a spus Lupu.

Pavel Filip este născut pe 10 aprilie 1966, la Pănăşeşti, raionul Străşeni. De profesie este inginer, în prezent exercită funcţia de ministru în exerciţiu al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova, post pe care îl deține din ianuarie 2011.

Potrivit Constituției, candidatul desemnat la funcția de Premier are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

http://www.moldpres.md/news/2016/01/15/16000340

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *