PDM a oferit un răspuns la cerinţele înaintate de PLDM

PDM a oferit un răspuns la cerinţele înaintate de PLDM

Partidul Democrat din Moldova consideră că condiţiile anunţate astăzi de către PLDM sînt doar nişte încercări de a acoperi alte lucruri. Declaraţia a fost făcută după ce liberal-democraţii au înaintat PD-lui trei condiţii pentru a participa la formarea unui nou Guvern, informează MOLDPRES.

PDM a declarat că liberal-democrații au avut oricînd posibilitatea să vină în aceste săptămîni și să-și spună doleanțele în cadrul unor întîlniri politice, unde ar fi aflat opinia democraților și a colegilor din celelalte partide pro-europene.

Potrivit unui comunicat de presă, democraţii susţin că și-au manifestat în mod repetat deschiderea de a se întîlni oricînd și în orice format cu partidele pro-europene, singurul care a refuzat orice fel de discuție fiind PLDM. ‎

„PDM a fost şi va fi de acord cu toate condiţiile menite să asigure dezvoltarea democratică a statului, măsuri pe care noi le-am propus şi le-am prezentat public sub forma unor priorităţi, în cadrul negocierilor politice cu celelalte partide pro-europene. Dacă cei din PLDM vor să afle poziția PDM față de cerințele pe care le-au anunțat, să vină la dialog și să nu se mai ascundă după acțiuni populiste”.

PLDM a înaintat astăzi PD-ului trei condiţii pentru a participa la formarea unui nou Guvern. Prima condiție este ca viitorul prim-ministru să fie neafiliat politic, să pronunţe ultimul cuvînt în elaborarea cabinetului și a remanierilor în Guvern la momentul necesar. În ceea ce priveşte preşedintele Parlamentului, să nu existe suspiciuni de legături prin rudenie şi de afaceri cu persoane care au edificat „sistemul captiv”. Ultima condiție este ca instituțiile de drept și justiția să fie scoase din subordonarea partinică și oligarhică.

http://www.moldpres.md/news/2015/11/18/15007911

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *