Pettit: Vizita secretarului adjunct de stat al SUA semnifică sprijinul pentru Moldova

Pettit: Vizita secretarului adjunct de stat al SUA semnifică sprijinul pentru Moldova

Statele Unite ale Americii vor sprijini în continuare Republica Moldova, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul unei întrevederi cu premierul Chiril Gaburici.

Diplomatul american a menționat că SUA vor continua să sprijine țara noastră în procesul de reformare și modernizare a statului.

„Vom continua să sprijinim Republica Moldova în promovarea reformelor şi procesele de modernizare în contextul integrării europene”, a declarat Ambasadorul Pettit.

Acesta a precizat că vizita de mâine la Chişinău a Secretarului de Stat Adjunct al SUA, Antony J.Blinken, semnifică sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru Republica Moldova şi dorinţa de a contribui la transformările democratice din ţara noastră.

La rândul său, premierul a punctat priorităţile noului Guvern, printre care continuarea cursului european, realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii interni şi externi, inclusiv promovarea reformei justiţiei, precum şi asigurarea creşterii economice durabile.

„Sperăm să avem o colaborare strânsă cu SUA şi cu alţi parteneri în acest sens”, a spus Gaburici.

ИСТОЧНИК

Tagged with:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *