Plahotniuc, candidatul PD la funcția de premier?

Plahotniuc, candidatul PD la funcția de premier?

Președintele Nicolae Timofti a avut, ieri, întâlniri separate cu liderii celor trei partide care negociază formarea unei majorități parlamentare – cu liberal-democrații, democrații și liberalii, iar astăzi se va întâlni și cu Iurie Leancă.

„Am înțeles că la întâlnirea de ieri cu președintele Nicolae Timofti, Vlad Plahotniuc, Marian Lupu și Dumitru Diacov au insistat ca la funcția de prim-ministru să fie înaintată candidatura lui Vlad Plahotniuc. Fiecare are propria viziune asupra unui candidat neafiliat politic.

P.S. Informație confirmată de două surse diferite. Și nu, nu e vorba de bloggeri, sunt oameni mari cu nume mari, care nu obișnuiesc să arunce declarații de dragul declarațiilor”, a scris jurnalista Natalia Morari pe pagina sa de Facebook.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, a confirmat întâlnirea de ieri, nu și componența acesteia, spunând că dânsul nu a participat la eveniment.

„E un lucru normal ca președintele să se consulte cu toate partidele, fiindcă nu a rămas așa de mult timp”, ne-a spus Păduraru.

Oficialul nu a vrut să vorbească despre faptul că Plahotniuc ar fi candidatul PD la funcția de premier.

Întrebat dacă președintele mai are timp să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, Ion Păduraru le-a recomandat lui Marian Lupu și lui Igor Dodon, „care sunt economiști, nu juriști”, să consulte Constituția.

Păduraru a spus că președintele Nicolae Timofti va semna decretul privind desemnarea unui candidat la funcția de premier „foarte curând, dar probabil că nu azi”.

Menționăm că fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc este politicianul din R. Moldova cu cel mai mare anti-rating, potrivit rezultatelor ultimului Barometru al Opiniei Publice.

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *